Özdilek

Ekonomi

Gülbey, Azerbaycanlılar Ermeni eti yiyorlar…

ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycanlılar Ermeni eti yiyorlar…

2 Aralık 2018 Saat: 13:08
Gülbey, Azerbaycanlılar Ermeni eti yiyorlar…
Gülbey, Azerbaycanlılar Ermeni eti yiyorlar…

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycanlı bazı işadamlarının Gürcistan’ın Ermenistan sınırda bulunan ve Azerbaycanlı Türklerin yaşadığı Sadaklı köyündeki hayvan pazarından Ermenilerden aldıkları büyükbaş ve küçükbaş hayvanları Azerbaycan’a getirip Azerbaycanlılara yedirdiklerini iddia etti.

 

Azerbaycanlı işadamlarının İran ve Gürcistan üzerinden Ermenistan pazarında yılda 2,5 milyar dolarlık ticaret yaptıklarını belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Azerbaycanlı işadamları Gürcistan ve İran şirketlerini kullanarak Ermenistanla ticaret yapıyorlar. Ermenistan ile Azerbaycan’ın savaşta olmasına bakmadan ticaretin dini ırkı olmaz diyen zihniyetteki Azerbaycanlı işadamları yılda Ermenistan sebze meyve ve hayvan pazarından 2,5 milyar dolar gelir elde etmektedirler. Ermenistan ile Gürcistan sınırında bulunan ve Azerbaycanlı Türklerin yaşadığı Gürcistan Sadaklı köyündeki ortak (Ermeni, Gürcistan ve Azerbaycanlı)’ların hayvan pazarında Ermenistan’dan getirilen hayvanları alıp Azerbaycan’a getirip halka yediriyorlar. Bunun sebebi de Ermenistan’da büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının ucuz oluşudur. Ermenistan’dan getirilen hayvanlar Gürcistan Sadaklıda satın alınıp oradan da Gürcistan Azerbaycan sınır kapısı Kırmızı köprü sınır kapısından sanki Gürcistan’da yetiştirilmiş hayvanmış gibi işlem yapılarak Azerbaycan’a getirilip satılıyor veya kesilip Azerbaycanlılara yediriliyor” dedi.

  

Ermenistan ekonomisini Azerbaycan, Türkiye ve İranlı Türk işadamlarının ayakta tutuklarını söyleyen Göksel Gülbey, “Türkiye’den tırlarla gıda ve giyecek götürülmekte, Azerbaycan’dan ise sebze, meyve ve hayvan ticareti yapılmakta, İran ise inşaat ve diğer makine yedek parçaları ve mobilya gibi eşyalar satılmaktadır. Bu ticareti yapan işadamlarının da hepsini Türk kökenli oluşları acıdır. Türkiye ve Azerbaycan devlet yetkilileri halka 1915 olayları ve işgal olmuş Karabağ konusunda samimi olduklarını göstermek ve halkı inandırmak için Ermeni ekonomisine destek olan bu işadamlarına gerekeni yapmalıdır. Aksi halde şüphe altında kalıp eleştirilecektir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat