Özdilek

Turizm

GTO’da iptal şoku!

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

*** Gebze Ticaret Odası’nca geçtiğimiz yılın Ağustos ayında gerçekleşen Genel Sekreter değişimini, Kocaeli Bölge İdare Mahkemesi’nce , “ Telafisi mümkün olmayan zararlar doğurur” gerekçesiyle iptal etiği öğrenildi. İptal kararının GTO Eski Yön. Krl. Üyesi Mehmet K.Destebaşı’nın başvurusu sonucu gerçekleştiği de öğrenildi.

 

Gebze Ticaret Odası’nca geçtiğimiz yılın Ağustos ayında gerçekleşen Genel Sekreter değişimi , Kocaeli Bölge İdare Mahkemesi’nin 2010/1159 Sayılı kararı durdurulduğu bildirildi. Konuyla ilgili olarak edinilen bilgilere göre Kocaeli İdare Mahkemesi’nin, GTO Yönetim Kurulu Eski Üyesi ve GTO Eski Meclis Üyesi Mehmet Kotan Destebaşı’nın mahkemeye yaptığı başvuruyu karara bağladığı ve kararda , “ 05.08.2010 tarihinde Oda tarafından gerçekleşen 75. Toplantı esnasında alınan 6, 7 ve 8. Maddeleri uygulanmasının daha sonra telafisi mümkün olmayan zararlar doğurur” gerekçesiyle alınan bu kararların iptal edildiği GTO’ya bildirildi. Mahkemece alınan kararın bildiriminde, 2577 Sayılı Kanunun 27. Maddes uyarınca teminat alınması için yürütmenin durdurma kararı verildiği öğrenildi. İptal edilen kararın Geçtiğimiz yıl görevinden alınan GTO Eski Genel Sekreteri Kemalettin Köse’nin yerine Mustafa Yaşar Seçkin’in göreve getirilmesi kararı olduğu da anlaşıldı. Ayrıca iptal edilen kararlar arasında Seçkin’in maaş ve yakıt giderleri ile ilgili kararın da bulunduğu ifade ediliyor.

 

DESTEBAŞI’NIN BAŞVURUSU ÜZERİNE

 

İptal kararını alan Kocaeli İdare Mahkemesi’nin bu kararını, Eski Yön. Krl. Üyesi Mehmet K.Destebaşı’nın başvurusu sonucu gerçekleştirdiği ve bu başvuruyu karara bağladığı da öğrenildi. Aynı şekilde geçen yıl görevinden alınan Eski Genel Sekreter Kemalettin Köse’nin de kendisini görevden alınma kararının iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduğu da öğrenildi.

 

ODA YÖNETİMİ NE YAPACAK?

 

Kararın mahkeme tarafından da yönetimine bildirildiği de ifade edilerek karar tebliğinde, “ 7 gün içerisinde kararın Bölge İdare Mahkemesine itiraz edilebileceği” hususu da Oda yönetimine bildirildiği öğrenildi. Oda yönetiminin konuyu itiraz edeceği de vurgulanıyor.

 

(Yılmaz IŞIK)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat