Özdilek

Ekonomi

Greve Devam Kararı

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın, 10’u Kocaeli’de bulunan Türkiye genelinde 10 ildeki 22 fabrikada başlattığı grevin, bugün Bakanlık Kurulu kararı ile 60 gün ertelenmesi yönelik kararına uymayarak grevi devam ettirec

2 Şubat 2015 Saat: 00:06
Greve Devam Kararı
Greve Devam Kararı

Bakanlar Kurulu’nun aldığı 60 gün süreyle grevleri erteleme kararının ardından, Gebze’de grev uygulanan 10 fabrikada yetkili olan Birleşik Metal İş Sendikası Gebze şube Başkanı Necmettin Aydın, "Yasal olarak işbaşı yapmamız gerekiyor belki ama, biz hükümetin aldığı kararı antidemokratik görüyoruz. Genel merkezimiz de bu şekilde karar almıştır. Grev devam ediyor" dedi.

12 EYLÜL DÖNEMİ KARARI

Bakanlar Kurulu'na 'grev erteleme' yetkisi 12 Eylül dönemi yapılan yasal düzenleme ile yapıldı. 12 Eylül döneminde çıkarılan 2822 sayılı yasa ile alınan grev kararları 'Milli Güvenlik' gerekçesi ile ertelenebiliyor.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanlar Kurulu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:  “Genel  Yönetim Kurulu’muzun 30 Ocak 2015 tarihli açıklamasının arkasında durmaktadır.Grev hakkımızı yasaklayan, sermayenin sömürü düzenini güvence altına alanlarla ve bu sürecin gerçek sorumlusu sermaye örgütü MESS ile aynı masaya oturmayacağız. Arabulucu değil, metal işçilerinin haklarını istiyoruz! Arabulucu değil, grev hakkımızın iadesini istiyoruz!

Birincisi, özgür toplu pazarlık düzeni istiyoruz. Anayasa’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin imzaladığı uluslararası sözleşmelerde yer alan sözleşme özgürlüğünün varlığı, tarafların kendi özgür iradeleriyle sözleşme yapabilmelerine bağlıdırİkincisi, insan onuruna yakışır bir ücret, insan onuruna yakışır çalışma koşulları için mücadele ediyoruz.Metal işçilerine grev yasakları ve YHK yoluyla kabul ettirilmeye çalışılması baskının, dayatmanın ve darbenin en açık kanıtıdır.Üçüncüsü, yasaklanan grev hakkımızı geri almak için mücadele ediyoruz.

Biz her siyasal partiden işçinin üye olduğu bir sınıf sendikasıyız. Kararlarımızı üyelerimizi temsil eden kurullarımız aracılığıyla alırız. Metal işçisinin benimsemediği hiçbir karar Birleşik Metal-İş’in kararı değildir. Birleşik Metal-İş, metal işçisinin iradesinin dışında hiçbir iradeyi tanımaz.

İşverenler, grevlerin yasaklanması ile sorunun bitmediğini 2 Şubat Pazartesi gününden itibaren yaşayarak görecekler. Sermaye örgütünü uyarıyoruz! Dayatmalarınızı, ne devlet zoruyla, ne YHK kararıyla ne de başka bir biçimde kabul ettiremeyeceksiniz. AKP hükümetini uyarıyoruz! Grevimizi yasaklamakla metal işçilerinin mücadelesini 38 fabrikanın kapısından kent meydanlarına, başta sizinki olmak üzere siyasi parti binalarının önlerine, mahkeme salonlarına, uluslararası platformlara ama hepsinden önemlisi fabrikaların içine taşıdınız. Sonuçlarından siz ve hizmetinde olduğunuz sermayedar sınıf örgütü sorumludur.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat