Özdilek
Rana Sinem Siklon
Rana Sinem Siklon

Gözlerinizi Kapatın ve 60’lı 70’li Yıllara Geri Gidin

Kültür ve sanat hakkında yazmayalı uzun süre oldu. Sanırım son kültür sanat yazısını muhabirlik yaparken yazmıştım. Öte yandan da eğitimime devam ediyordum.

30 Mart 2022 Saat: 00:53

Kültür ve sanat hakkında yazmayalı uzun süre oldu. Sanırım son kültür sanat yazısını muhabirlik yaparken yazmıştım. Öte yandan da eğitimime devam ediyordum. “Kocaeli’de düzenlenen kültür sanat etkinlikleriyle ilgili bir haber yazdın mı veya röportaj yaptın mı” diye sorsanız cevabım ne yazık ki “Hayır” olur.

İşte, ilk defa havasını soluduğum ekmeğini yediğim Kocaeli’ye ait bir kültür sanat yazısı.

Kocaeli’nin ilk enstalasyon sergisini gezdim, inanılmaz zevk aldım. Bir enstalasyon sergiyi daha önce İstanbul’da Temmuz 2021 tarihinde görmüştüm. Gian Maria Tosatti’nin Kalbim Ayna Gibi Boş – İstanbul Bölümü başlıklı sergisiydi.

Lale Tığ’ın Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneği (KBFT) nin ev sahipliğinde düzenlediği 60’lar 70’ler başlıklı serginin kuratörlüğünü Hüsna Altın üstleniyor. Serginin konusu adından da anlaşılacağı şekilde 60’lar 70’ler …

Serginin açılış kokteylinde  sadece 60’ları 70’leri yaşayan delikanlılar, genç kızlar yoktu. Z kuşağı da sergide yerini almıştı.   Dönemin şarkıları eşliğinde dans eden, çılgınca eğlenen Z kuşağını gördüm.  KBFT ev sahipliğinde sergi açan Lale Tığ, Z kuşağına da hitap etmeyi bilen bir sanatçı. Kuratör Hüsna Altın tam bir bütünlük içinde sergiyi oluşturuyor.  Fotoğraflarda 60’ları ve 70’leri yaşayan izleyiciler sergide kendilerini buldular.  Hatta bir fotoğraftaki genç kızları sergiyi benimle gezen yaş almış bir bilge hanımefendiye “Tanıyor musunuz” diye sordum. Bilge hanımefendi “Ahh tanımaz mıyım? İzmit Lisesi’ndeydi” diye cevapladı.

Babaannemin kaç yıllık olduğunu bilmediğim Singer marka dikiş makinesinin sergideki ikiz kardeşi beni duygulandırdı doğrusu. Erkek ayakkabıları özellikle parfüm şişeleri dikkatimi çeken objelerdendi.

Serginin açılış kokteylinde sahne alan Bülent Tamer’in nefis sesinden dinlediğimiz dönem şarkıları harikaydı. Hoşgör sen , I did it my way ve daha birçok güzel şarkı eşliğinde tadı damağımızda kalacak birkaç saat … Tadımlıktı. Bir kentin hem yaşayan kültürü hem de 60’lar ve 70’ler dönemi bir sergi salonuna bu kadar güzel yansıtılabilir mi?

Sergiden ipuçları bu kadar … Gezin ve İzmit’i, bir dönemi yaşayın … İzmit’in yaşayan kültürünü ve nostaljiyi yaşamak için Cumhuriyet Parkı İzmit Sanat Evi’ndeki sergiyi kaçırmayın derim. 1 Nisan Cuma son gün …

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Ak Partililerin En Sevdiğim Yanı …3 Mayıs 2024 Saat: 12:05
Beklenen buluşma gerçekleşti.
“Yerel Halk” Neyse Artık!23 Nisan 2024 Saat: 11:26
Özgür Özel tarihi bir zafer kazandı.
Sandığa gitmeyen seçmenler kimler? AKP’liler mi?11 Nisan 2024 Saat: 23:22
Seçimden sonra benim de çok merak ettiğim bir soru vardı.
Kan Ve Ruh Kaybı Varmış!6 Nisan 2024 Saat: 11:40
Büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkanları görevi devralmaya başladılar.
AKP Kaybettiği Seçimden Ders Çıkarttı Mı?3 Nisan 2024 Saat: 10:14
Aslında bugün seçim analizleri yapmaya devam edecektim.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat