Özdilek

Kültür/Sanat

Gözler Dilovasında

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Ulusal birçok televizyon dün bölgede canlı yayın yaparak olayın vahametini gözler önüne serdi. Vali Topaca Dilovası `nın en kısa zamanda MOBESE ile sürekli gözetim altında tutulacağını belirtti

Dilovası `nın Çerkeşli köyü eski köy meydanı olarak bilinen taş ocağı mevki ormanlık alana dökülen ve kimin atığı olduğu henüz belirlenemeyen yaklaşık 80 kamyon kimyasal atık ülke gündemini işgal etmeye devam ediyor. Bölgedeki bir çoban tarafından fark edilip yetkililere haber vermesiyle ortaya çıkan atıkların döküldüğü bölgeye giden İzaydaş yetkilileri bölgede numuneler aldı. Dün ayrıca ulusal birçok televizyon bölgede canlı yayın yaptı. Bölgeye İl Çevre Müdürü Mustafa Yılmaz da gitti, incelemelerde bulundu.
 

İZAYDAŞ DEVREDE
Atıkların bulunmasının üzerinden 4 gün geçtikten sonra dün ilk kez bölgeye giden İzaydaş ekipleri, atıkların döküldüğü üç ayrı bölgede örnekler topladı, radyasyon ölçümü yaptı. İzaydaş tehlikeli atık birim sorumlusu Osman Boz, “Aldığımız örneklerin sonuçlarını iki hafta içinde alırız. Sonuçlara göre dökülen atıkları İzaydaş bölgesine alacağız, ya yakarak, ya da depolayarak bertaraf edeceğiz. Her halükarda bu atıkları İzaydaş`a götüreceğiz” dedi.
 

VALİ DURUMA EL KOYDU
Ülke gündemine giren Dilovası `ndaki atıklarla ilgili Kocaeli Valisi Ercan Topaca da devreye girdi. Dilovası `nda yaşanan gelişmeleri aktaran vali Topaca, döküm yapılan alandaki atıklardan numuneler alındığını, bunların üzerinden çıkan fişlemelerle atığın niteliği ve kimlere ait olabileceğiyle ilgili geniş çaplı araştırmaların başladığını bildirdi. Atıkların üretici firmalyarca mı yoksa anlaştıkları imha firmaları tarafından mı döküldüğüyle ilgili çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğünü kaydeden Topaca, hata yapmamak için de numunelerden TUBİTAK`a da gönderildiğini bildirdi.
 

DİLOVASI MOBESE İLE İZLENECEK
Kocaeli Valisi, Dilovası `nda benzer hadiselerin bir daha yaşanmaması adına ciddi bir adım atılacağının bilgisini de verdi. Dilovası `nı bundan böyle MOBESE kameraları ile donatacaklarını belirten Vali Topaca, 24 saat izlemeyle bu gibi art niyetli kimselere göz açtırılmayacağını açıkladı. Vali Topaca, atıkların faillerinin bulunmasının ardından, bilim kurullarından gelecek atıkların niteliği, insan sağlığına etkisi gibi konular da ele alınıp en ağır şekilde cezalandırılmaları hususunda kararlı olduklarını sözlerine ekledi.
 

EN AĞIR CEZA VERİLECEKTİR 
Dökümlerin yapıldığı alana giderek incelemelerde bulunan il çevre müdürü Mustafa Yılmaz da sorular karşısında; “Kimin döktüğünü belirlemeye çalışıyoruz. Çok geniş kapsamlı bir çalışma var. Atıkların il dışından da getirilip atılmış olabileceği ihtimalini de takibe aldık. Atıkların niteliği de, atıkları döken failler de yakında ortaya çıkacak. En büyük cezayı vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Dökülen atık çamurunun içinde kozmetik tüpleri, firmalara ait birçok etiket, kantar ve sipariş fişleri de tespit edildi. Kimin döktüğünü bulmamız an meselesi” dedi.

 

                                                                                                                                                                             Kaynak : Bizim Kocaeli

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat