Özdilek

Güncel

‘Gören Göz’ projesinde neden Kocaeli yok?

Altı Nokta Körler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Pınar Çatalkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Doğu Blok Belediye İşhanı Kat: 5 adresinde bulunan dernek binalarında yaptıkları basın açıklamasıyla ‘Gören Göz’ projesinde Kocaeli’nin

12 Nisan 2014 Saat: 17:16
‘Gören Göz’ projesinde neden Kocaeli yok?
‘Gören Göz’ projesinde neden Kocaeli yok?

Doğu Blok Belediye İşhanı Kat: 5 adresinde bulunan Altı Nokta Körler Derneği Kocaeli Şube yönetimi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 5 Ocak 2013 tarihinde 7 pilot bölgede ortaklaşa başlattığı ‘Gören Göz’ projesinin bu yıl 19 il de tekrar hayata geçirilip bu 19 il arasında Kocaeli’nin olmamasına tepki gösterdi. Dernek binasında gerçekleşen basın açıklamasına  Dernek Başkanı Pınar Çatalkaya, Şube Sekreteri Engin Aysu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yapılan basın açıklamasında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 5 Ocak 2013 tarihinde 7 pilot bölgede ortaklaşa başlattığı ‘Gören Göz’ projesinin bu yıl 19 il de tekrar hayata geçirilip bu 19 il arasında Kocaeli’nin olmamasına tepki gösterildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi. Asrın felaketi olarak bilinen 17 Ağustos 1999 depremini yaşayan ve bu felaket sonucunda engelli nüfusunun arttığı, sanayi şehri olması dolayısıyla sürekli ve göçlerle engelli nüfus oranının arttığı buna paralel olarak görme engelli nüfusunun da artış gösterdiği, kısa adı TÜBİTAK olan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun merkezi olan ve 61. Hükümetin yasama döneminde uzun süre bakanlık düzeyinde hükümette temsil edilen Kocaeli’nin 19 il arasında olmaması son derece şaşırtıcı bir tablodur.

Kentimizde görme engellilerin yaşam koşulları tam anlamıyla sağlanamamışken görme engelliler açısından önem taşıyan bu projenin kentimizde uygulanmaması görme engelli camiası açısından kaygı verici bir durumdur. Kendisiyle ilgili teknolojik gelişmelere erişimde sorun yaşayan görme engelli vatandaşların bu projeden en kısa sürede yararlanması için öncelikle Kocaeli Milletvekilimiz olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık olmak üzere parlamentoda Kocaeli’ni temsil eden tüm milletvekillerimize Altı Nokta Körler Derneği Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu olarak bu haklı serzenişimize destek vermeye davet ediyor projenin en kısa zamanda kentimizde hayata geçirilmesi çağrısını yapıyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat