Özdilek

Ekonomi

Goodyear traktör lastiği üretimini durduruyor

Lastik-İş ve Goodyear Yöneticileri; Industriall Küresel Sendika Goodyear Küresel Sendikal ağı Geliştirilmiş Yönlendirme Komitesi kapsamında Lastik-İş Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi.

4 Eylül 2014 Saat: 16:29
Goodyear traktör lastiği üretimini durduruyor
Goodyear traktör lastiği üretimini durduruyor

Toplantıda konuşan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan dünya genelinde alınan bir karar gereği ilimizde bulunan Goodyer fabrikasında Arka Traktör Lastiği Üretimi Bölümü’nün kapatılacağını söyledi. Bu bölümde çalışan 50 işçinin kesin olmamakla birlikte fabrikanın diğer kısımlarına yerleştirilebileceği öğrenildi.

Toplantı DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Genel Başkan Yardımcısı Necdet Ulusoy, Şube Başkanı Tezcan Ay, Industriall Küresel Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, Industriall Küresel Sendikası Otomobil ve Lastik Sektörleri Direktörü Helmut Lense ile Uluslararası Industriall Küresel Sendikası'na bağlı 18 sendika yöneticisi katıldı. Sunumlara geçilmeden önce katılımcılara Türkiye'deki İşçi Sınıfı ve Sendikalaşmanın Tarihi konulu bir sinevizyon izletildi.

Küreselleşme ile birlikte dünyada işçilerin hakları üzerinde baskıların giderek arttığını söyleyen Karacan, “Son dönemlerde dünyadaki sendikalaşma oranlarının düştü. Güvencesiz ve kayıtsız olarak çalışma oranı yaygınlaştı. Kaçak çalışma oranının da arttı. En çarpıcı örnek ise dünyadaki sendikalaşma oranının yüzde 7'ye kadar gerilemiş olmasını gösterebiliriz. Dünyada 3 milyar işçinin yüzde 40'ı günlük 1 dolar ile hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Sendika üyesi olan işçileri işten atılıyor. Sendikadan istifa etmeleri için baskı görüyorlar. Bu ortam içinde ancak küresel çapta işçi hareketini birleştirip sendikalaşma ile sorunlarımızı çözebiliriz. Dünya genelinde Goodyear'da 70 bin çalışanı var. Bunların büyük bölümünde örgütlenme var. Amacımız sorunlarımızı tartışarak çözmektir" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat