Özdilek

Ekonomi

Goodyear’da taşeron işçi kalmadı

Goodyear Lastik Fabrikası’nda çalışan taşeron işçiler, Lastik – İş Sendikası’nın anlaşması sonrasında kadrolu oldu. İşçiler Genel Başkan Abdullah Karacan’ı “Bu işçi seninle gurur duyuyor” sloganları karşıladı.

25 Ocak 2015 Saat: 17:22
Goodyear’da taşeron işçi kalmadı
Goodyear’da taşeron işçi kalmadı

İlk olarak Brisa Fabrikası’ndaki taşeron işçiler, ardından da Pirelli Fabrikası’ndaki işçiler Lastik-İş Sendikası’na üye olmuşlardı. İki büyük firmanın ardından Lastik-İş, örgütlü olduğu Goodyear ile de anlaşarak, fabrika bünyesinde çalışan taşeron işçileri üye yaptı. Goodyear’da örgütlenerek taşeronu ortadan kaldırdıklarını duyurmak için Lastik-İş Sendikası Sosyal Tesisleri’nde yapılan basın açıklamasına, Lastik – İş Sendikası’nın Genel Başkanı Abdullah Karacan, Lastik-İş Kocaeli Şube Başkanı Tezcan Ay, iş yeri temsilcileri ve yaklaşık 500 işçi katıldı. Sendikaya üye olan işçilerin konfetiler patlatarak, meşaleler yakarak karşıladığı Genel Başkan Abdullah Karacan, “Bu işçi seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde salona girdi.

 

“TAŞERONLUK ALDI BAŞINI GİTTİ”

İşçilerin sloganlarını bölerek konuşmasına başlayabilen Karacan, “Lastik-İş Sendikasının tarihsel mücadelesi hala sürüyor. Kuruluş tarihinden bu yana bu kavga sürüp gidiyor” diyerek sözlerine başladı. Bu sürecin gün geçtikçe zorlaştığını ifade eden Karacan, “İşsizlik ve kayıt dışının bol olduğu bir ülke haline geldik. Bununla birlikte taşeronluk aldı başını gitti. İlk defa taşeronda örgütlenmiyoruz. Taşeronu çıkararak asıl iş yerinde örgütleniyoruz. Sorunlarımız asıl alın terinin, hakkının tanınması için yapılan bir kavga yalnızca. Hiç kimse taşeron işçisini köle gibi çalıştıramaz. Burada Adapazarı ve İzmit Goodyear var. Adapazarı’nda 600, İzmit’te ise 400 işçimiz var. Sizler asgari ücret, mesaisi belli olmayan, sosyal hakkın bulunmadığı şartlar altında çalışıyorsunuz. Sendikalı olmak biraz daha çalışma şartlarınızı iyileştirmek ve geliştirmek olacaktır. Özel güvenlik, yemekhane, günü birlik çalışanlar, bahçıvan arkadaşlar bunun anlaşmanın dışındadır” dedi. Karacan, toplam sayının yüzde 85’inin sendikalı ve örgütlü olduğunu ifade etti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat