Özdilek

Turizm

Gönüllüler Afetlere hazır

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine ilçelerde destek veren Gönüllü İtfaiyeciler, olası afetlere karşı hazır bekliyorlar.

 

Gönüllü İtfaiyeciler ilçe temsilcileri Gönüllü İtfaiyeciler Haftası dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu’nu ziyaret ettiler. Ziyarette gönüllü itfaiyeciler, Kocaeli genelinde 150 gönüllü itfaiyecinin olası afetlere karşı ilk müdahaleyi yapmak için hazır bulunduğunu belirttiler. Ziyarette İzmit’ten Umut Öcal, Başiskele’den Selahattin Özgür, Derince’den Bülent Kesat, Körfez’den İsmail Yıldırım, Gebze’den Özdemir Günday, Gölcük’ten Gökay Kulaç ve Dilovası’ndan Osman Paçul’dan oluşan Gönüllü İtfaiyeciler ilçe temsilcileri, Birim Sorumlusu Ömer İslamoğlu hazır bulundu.

 

GÖNÜLLÜLERİN KATKISI ÖNEMLİ

Gönüllü İtfaiyecilerin ortaya çıkacak herhangi bir doğal afette itfaiyenin yetersiz kalması durumunda çok büyük bir destek güç olacaklarını söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, Van depreminde bunun örneğinin görüldüğünü ifade etti. Genel Sekreter Yardımcısı Çöpoğlu, “Ülkemizde arama kurtarma yapacak çok az birim var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok şanslı. İyi bir ekibe ve çalışma ruhuna sahibiz. Ekip olarak ne kadar can ve mal kurtarabiliyorsak bizim için o önemli” şeklinde konuştu.     

 

İLK MÜDAHALE GÖNÜLLÜLERDEN

2000 yılında başlatılan Gönüllü İtfaiyecilik eğitimleriyle bugüne kadar 700 kişi eğitim gördü. 35’inci dönem eğitimlerinin devam ettiği Gönüllü İtfaiyecilikte ilçelerde 13 temsilcilik bulunuyor. Gönüllü itfaiyeciler bulundukları bölgenin itfaiyesi gibi hareket ediyorlar. Oluşan yangın ya da doğal afet gibi olaylarda kurtarma ekibi gelene kadar ilk müdahaleyi yaparak riski azalttıkları gibi can kayıplarını da önleyebiliyorlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat