Özdilek

Eğitim

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER İŞBAŞINDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM, Genç Gönüllülerin eğitimlerini de tüm hızıyla sürdürüyor.

10 Şubat 2013 Saat: 14:38
GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER İŞBAŞINDA
GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER İŞBAŞINDA

Karamürsel ilçesinde açılan Genç Gönüllü İtfaiyecilik Kursuna 7-18 yaş arası çocuk ve gençler katılıyor. Karamürsel Gönüllü itfaiyeciler Birimi Hizmet Binası ve Karamürsel İtfaiye Grup Amirliği Hizmet Binasında sürdürülen eğitimlere Karamürsel ilçesinde ikamet eden duyarlı çocuk ve gençler büyük ilgi gösterdi.

 

GELECEK KUŞAKLARA İTFAİYECİLİK AŞILANIYOR

2010 yılından itibaren Türkiye’nin dört bir yanından gelen itfaiyecilere mesleki eğitim veren, ilimizde birçok sanayi ve kamu kurumlarına eğitimler veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM ilimizde Genç Gönüllü İtfaiyecilerinde eğitimlerini vererek, itfaiyecilik mesleğini gelecek kuşaklara daha şimdiden aşılıyor.

 

40 SAATLİK EĞİTİM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Genç Gönüllü İtfaiyeciler, 7-18 yaş arası çocuk ve gençlerden oluşuyor. 40 saatlik bir eğitim periyodundan sonra sınava girecek olan Genç Gönüllü İtfaiyeci adayları, sınavda başarılı olup staj nöbetlerini de tamamladıktan sonra Genç Gönüllü İtfaiyeci olmaya hak kazanıyorlar.

 

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ OLUYORLAR

Genç Gönüllü İtfaiyecilerin eğitimlerinde yanma ve yangın kavramları, itfaiyecilik mevzuatı, araç-gereç ve malzeme bilgisi, söndürme maddeleri ve teknikleri ile ekip organizasyonu gibi daha çok mesleki bilgiler aktarılıyor. Genç Gönüllü İtfaiyeciler, 18 yaşını doldurduktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde Gönüllü İtfaiyeci olarak görev alabiliyorlar.

 

GELECEĞİN PROFESYONEL İTFAİYECİLERİ YETİŞTİRİLİYOR

Genç Gönüllü itfaiyeciler aktif anlamda olaylara müdahaleden çok, küçük yaşlarda itfaiyecilik mesleği ile tanışarak bir anlamda bu mesleğe adım atabiliyorlar. Eğitim ve bilgi kadar tecrübenin de çok büyük önem taşıdığı itfaiyecilik mesleğinde bu sayede, geleceğin profesyonel itfaiyecileri yetiştirilmiş oluyor. Toplumda yangın ve afet bilincinin artırılmasına yönelik yapılan eğitim ve denetim faaliyetleri sayesinde İtfaiye Dairesi Başkanlığı verilerine göre Kocaeli’de yangınlarda çok ciddi düşüşler meydana geldi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat