Özdilek

Turizm

Gönüller Sevgide Buluşacak

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Cem Vakfı tarafından organize edilen 5. Sevgide Buluşalım programının tanıtım toplantısı yapıldı
Büyükşehir Belediyesi ile Cem Vakfı’nın geleneksel olarak her yıl ortaklaşa düzenledikleri “Sevgide Buluşalım” programının tanıtım toplantısı Sekapark Palmiye Cafe de yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Yazıcı’nın programla ilgili detayları açıkladığı toplantıda Kocaeli bulunan Cem Evleri Başkanları da hazır bulundu. Toplantı da söz alan Cem Evleri Başkanları böyle bir büyük ve güzel organizasyona önderlik eden Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler 
GÖNÜL BAĞINI DÜNYAYA HAYKIRACAĞIZ
Genel Sekreter Ersin Yazıcı “Hepinizin bildiği gibi, 4 yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde “Sevgide Buluşalım” etkinlikleri düzenliyoruz. Bu sene 5’incisini, Cem Vakfıyla birlikte yine hep beraber gerçekleştireceğiz. Kocaeli’nde faaliyet gösteren Alevi derneklerimizi temsil eden Sayın Başkanlarımız ve dedelerimiz ile; ülkemizin ve kentimizin çok önemli bir değeri olan Aleviliği, halkımıza daha iyi anlatacak, Alevisi-Sünni’siyle adeta bir mermer blok gibi tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya haykıracağız.
 ALEVİ-BEKTAŞI KÜLTÜRÜ BU MİLLETİN BİR PARÇASIDIR
Yazıcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü” Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, öncülüğünde başlayan “Sevgide Buluşalım” etkinlikleri gelenekselleşerek, kentimizin kültür ve inanç hayatına çok büyük bir değer kattı. Horasan’dan Anadolu’ya uzanan Alevi-Bektaşi geleneği ve kültürü; bizim öz malımız, toplumumuzun çok önemli bir motifidir. Bugün Halk Müziğimizden ve folklorunda Alevi deyişlerini, semahını, Türkülerimizi çıkartırsanız geriye bir kanadı kırık kuş gibi; uçamayan, sakat bir kültür kalır. Bu nedenle; burada temsilcisi bulunan Kocaeli’mizin müstesna Alevi Dernekleriyle birlikte Aşura Günü’nü anmak gayesiyle her sene olduğu gibi yine büyük bir organizasyon düzenliyoruz. Alevi-Bektaşi kültürümüzü, bilmeyenlere tanıtıyoruz. Alevi’siyle-Sünni’siyle bir ve bütün olduğumuzu, dosta-düşmana haykırıyoruz” dedi.
 CEM EVLERİ BAŞKANLARI KATILDI
Tanıtım toplantısına Gebze Hacı Bektaş Cem Evi Başkanı Dursun Ali Akbaş, Gebze Ulaştepe Cem Evi Başkanı Tesli Yıldız,  Çayırova Güzeltepe Cem Evi Başkanı İbrahim Demiray,  Darıca Cem Evi Başkanı Ali Ateş Osanmaz, Körfez Hacı Bektaş Cem Evi Başkanı Selami Karanfil, Derince Çınarlı Merkez Cem Evi Başkanı Hüseyin Gülsever, Derince İmam Hüseyin Cem Evi Başkanı Hüseyin Güngör ve Tavşantepe cem Evi Başkanı Ali Ekber İncesu hazır bulundu.
 BAŞKANLARDAN BİRLİK MESAJI
Derince Cemevi Başkanı Hüseyin Güngör de amaçlarının Alevi ve Sünnileri bir araya getirip kültürel kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirterek, 'Yıllardır Alevilere yapılan iftiraları ortadan kaldırmak için bu tür etkinliklere ihtiyacımız var' dedi. Öte yandan Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi Başkanı Orhan Demir'in etkinliği boykot etmesiyle ilgili soruya Darıca Cemevi Başkanı Ali Ateş Osanmaz, 'Biz bugün Kerbela günümüzü yaşıyoruz. İçimizde provoke etmek isteyenler varsa o kendi bilecekleri iştir' cevabını verdi. Çınarlı Cemevi Başkanı Hüseyin Gülseven ise Kocaeli'de 8 Cem Evinin bu etkinliğe katılacağını kaydederek, 'Orhan Demir'in katılmaması kendi tercihidir. İstedikleri şekilde organize edilmediği için katılmadıklarını söylediler. Biz de, kendilerini Alevilerin temsilcileri olarak görmelerini doğru bulmadığımızı belirttik' diye konuştu.
 5.Sİ DÜZENLENECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Cem Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği program her yıl olduğu gibi bu yıl da Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde 26 Aralık Pazar günü saat 13.00’te düzenlenecek. Geçtiğimiz dört programda da binlerce insanı ağırlayan farklı kültürleri buluşturan Büyükşehir Belediyesi, 5. Sevgide Buluşalım organizasyonunda da aynı amaca hizmet ediyor. 
BAKAN FARUK ÇELİK VE DİYANET BAŞKANI
Sevgi de buluşalım programına, Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cem Vakfı Genel Başkanı Alevi Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Hacı Bektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu hazır bulunacağı bildirildi.
 26 ARALIK’TA İNTERTEKS’TE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Cem Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği program, 26 Aralık Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Sanatçı Sabahat Akkiraz'ın 'deyişler' seslendireceği etkinlik kapsamında Kur'an-ı Kerim okunarak Kerbela Erkan Cem-i ile aşure ikramı yapılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat