Özdilek

Aşayiş

Gölcük'te ,banka soygunundan 42 Yıl hapis cezası aldı

Gölcük'de 13 Kasım 2015 tarihinde meydana gelen olayda,kadın kılığına girip kara çarşaf giyerek Halk Bankası Şubesine rehin alan İsmail İpek(44), 5 ayrı suçtan toplam 42 yıl hapis cezası verdi.

28 Aralık 2016 Saat: 12:45
Gölcükte ,banka soygunundan 42 Yıl hapis cezası aldı
Gölcük'te ,banka soygunundan 42 Yıl hapis cezası aldı

Gölcük İlçesinde 13 Kasım 2015 tarihinde  meydana gelen olayda,kadın kılığına girip kara çarşaf giyerek Halk Bankası Şubesine giden ve üzerinde bomba olduğunu söyleyip  çalışanları rehin alan İsmail İpek(44),  Polisin uzun süren ikna çabaları sonuçsuz kalınca keskin nişancı tarafından vurulup etkisiz hale getirildi. Ağır yaralı olarak önce Gölcük Sonra Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören İpek hayati tehlikeyi atlattıktan sonra  Metris Cezaevi Rehabilitasyon Merkezine gönderildi.  Ayrıca yaralnmaya bağlı olarak görme engelli  oldu.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde  ilk görülen duruşmaya tutuklu sanık tedavi gördüğü Metris Cezaevi Rehabilitasyon Merkezinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile canlı olarak katıldı. İlk savunmasında“Çok pişmanım ve pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum. Kredi çektiğim için 50 bin TL ve diğer ufak borçlarım vardı. Silah zoru ile soygun yapmayı planladım. Evde bulduğum kutu, pil ve kabloları üzerime bağlayarak bomba süsü verdim. Ama patlayıcı hiçbir madde yoktu. Üzerime çarşaf giydim ve maaşımı aldığım Halk Bankasına gittim. Ben böyle bir şeyi nasıl yaptım bilmiyorum. Çok pişmanım. Pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum” dedi

 

Mütalaa Verilmişti

 

Daha sonra 2 duruşmaya daha  SEGBİS ile katılan  İsmail İpek,  önceki duruşmasında müteala verildiği için  karar duruşması olan 4’üncü duruşmasına mevcutlu olarak getirildi. Cumhuriyet Savcısı esas hakkında bir önceki celsede verdiği mütalayı tekrarlayarak silahla yağma, mala zarar vermek, direnmek, patlayıcı madde taşımak, rehin almak suçundan İsmail İpek’in cezalandırılmasını talep etti.  .

 

42 Yıl Hapis Cezası

 

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar davasında katılan sanık İsmail İpek,’ten karardan önce son savunması istendi.  İpek savunmasında”  Daha önce belirttiğim gibi kimseye zarar vermeye kastiyle eylemde bulunmadım. Mağdurlardan özür diliyorum. Ceza verilecekse affedilmemi talep ediyorum” diye konuştu.  Dinlenen savunmaların ardından hakim davaya 5 dakika ara verdi. Aranın ardından mahkeme heyeti sanığa 5 ayrı suçtan toplam  42 yıl hapis cezası verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat