Özdilek

Ekonomi

Gölcük Vizyon 2023 Projesi Çalıştayı Kocaeli Üniversitesi’nde

Üniversitemiz, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi iş birliği ile 2011 yılında başlatılan "Gölcük Vizyon 2023 Projesi" çalıştayı Kocaeli üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

29 Ocak 2013 Saat: 00:35
Gölcük Vizyon 2023 Projesi Çalıştayı Kocaeli Üniversitesi’nde
Gölcük Vizyon 2023 Projesi Çalıştayı Kocaeli Üniversitesi’nde

Kocaeli Valisi  Ercan Topaca, Rektör  Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, senatörler, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı yetkilileri, Gölcük Vizyon 2023 Projesi üst kurul üyeleri ile projede aktif olarak görev yapan STK temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen çalıştayda, Ford Otosan tarafından yapılacak olan Kocaeli Üniversitesi Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksek Okulu'nun da protokolü imzalandı.

 

Valimiz Topaca'nın Hayalindeki Gölcük

Çalıştayda, hayalindeki Gölcük'ü anlatan Sayın Topaca, "Gölcük'ün her şeyden önce sağlam bir yapı stokunun bulunmasını, deprem riskinden arındırılmış bir yer olmasını hayal ediyorum. Ulaşımın kolay olduğu, tarımsal ürünlerde söz sahibi olan, termal ve tarihi turizmin merkezi olan bir Gölcük hayal ediyorum" dedi. Geleceğin rekabet dünyasına da değinen Topaca, "Önümüzdeki yıllarda artık ülkeler değil, kentler rekabet etmeye başlayacak. Gölcük, bir başka ülkenin kenti ile karşılaştırılacak. Yerel yönetimler çok daha önemli hale gelecek. Gölcük, sahip olduğu potansiyelleri ile Dünya kenti olmaya adaydır" açıklamasında bulundu.

 

Değişen Kurumlar, Üniversiteler

Son 10 yılda ülkemizde üniversite anlayışının değiştiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, "Geçmişte üniversiteler sadece klasik eğitim veren, öğrencilerine odaklanan kurumlardı. Son 10 yılda bu değişmeye başladı. Önce araştırmaya önem veren kurumlar haline dönüştü, şimdilerde ise birçok işbirliğine imza atarak proje yanında ürün üreten kurumlar haline geldiler. Bu proje, bu anlamda öncülerden bir tanesidir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Yeni MYO'nun Protokolü İmzalandı

Projenin Gölcük için önemine değinen Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, "Sağlık, eğitim, kültür teşkilatımız başta olmak üzere bizlerde bu projede birlikte hareket ediyoruz. Projenin Gölcük'e önemli değerler katacağını düşünüyorum" dedi. Gölcük Vizyon 2023 Projesi ile Türkiye'de bir ilke imza attıklarını belirten Gölcük Belediyesi Başkanı Mehmet Ellibeş ise, "Gölcük'ün, Cumhuriyetimizin 100. yılında halkın beklenti ve isteklerine cevap veren bir kent olmasını istiyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirilen projelerle de somut sonuçlar elde ettik" ifadesinde bulundu. Açılış konuşmaları ardından Kocaeli Valimiz Sayın Ercan Topaca, Rektörümüz Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Ford Otosan İnsan Kaynakları Kurumsal İletişim Direktörü Nurseli Ölmez Ateş ve Vehbi Koç Vakfı yetkilisi Ahmet Özdilek, Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksek Okulu'nun protokolüne imza attılar. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat