Özdilek

Siyaset

Gölcük İlçe Gençlik'den İlginç Basın Açıklaması

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP Gölcük İlçe Gençlik Kollarları boyunlarına taktıkları ipler ve ellerindeki dövizlerle protestolarını gerçekleştirerek basın açıklaması yaptılar

Basın açıklaması şöyle:.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin ağır ceza mahkemelerinde yargılama süresini 10 yıl olarak sınırlaması ile birlikte, yargılaması devam eden ve bahsedilen süreyi doldurulanlar bir bir tahliye edildi. Uzun tutukluluk sürelerine ilişkin yapılan değişiklikler en çok Hizbullah’a yaradı. Üstelik tahliye edilen Hizbullahçılardan tutuksuz yargılanacak olanlar da belirttikleri adreslerde yok.

Yani Hizbullah’ın üst düzey yöneticileri ve tüm militanları artık özgür!

Peki neydi bu Hizbullah?

Güneydoğu’da devlet eliyle silahlandırılmış, PKK’yı illegal yoldan bastırmak için kurulmuş, yüzlerce faili meçhul cinayetin, mezar evlerin arkasındaki “İslami Terör Örgütü” !

Hizbullah militanları 17 Ocak 2000’de liderlerinin öldürülmesiyle tutuklamıştı. Dava dosyaları yıllarca adli tıpta kaldı (Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker : Dosya 5senedir bizde, daha önce 5-6 senedir adli tıptaydı dedi 07.01.2011- DHA ) , yargıtaya ulaştıktan sonra da bu dava her ne hikmetse bir türlü karara bağlanamadı…

AKP 8 yıldır izlediği politikalarla bugünü hazırladı… Önce internetten iletişim imkanı verdi Hizbullah’ın içeri alınan kadrosuna. PKK için çıkarıldığı söylenen Eve Dönüş Yasası’yla ‘Pişmanım’ diyen yüzlerce orta düzey Hizbullahçı da salıverildi. Üst düzey yöneticilerini de Hizbullahçıların tutukluluk süresi 10 yılı aşar aşmaz bu yasayı yürürlüğe koyarak salıverdi AKP. Mükemmel zamanlama!

İktidar olmanın verdiği tüm yetkileri kullanıyor AKP.

Binlerce imam kadrosu, bölgedeki cemaatler, özel paralı ordu kurulması, Hizbullahçıların bırakılması. Bunların hiçbiri tesadüf değildir, AKP yine birtakım kirli oyunların hazırlığını yapıyor. Özellikle seçim öncesi bunların bırakılmalarındaki amaç nedir? Bunlardan alacakları destekle AKP seçimden güçlü çıkmak mı istiyor?

Kim bilir belki de Hizbullahçılar tekrar “faili meçhul cinayetlerde” kullanılmak üzere salıverilmişlerdir…

AKP’nin bu kirli oyunlarına izin vermeyeceğiz. Laik Türkiye’mizin üzerinde oynadıkları oyunlarını bozacağız. Adaletsiz bir adalet sistemi kuran, istediği gibi at koşturan AKP’ye en iyi cevabı 2011 genel seçimlerinde vereceğiz. İşçisi, köylüsü, memuru, öğrencisi, ev hanımı, Lazı, Çerkezi, Kürdü, Gürcüsü birlik olup bu düzenbaz işgüzar AKP’ye gereken cezayı vereceğiz. Adalet temeline dayalı sosyal hukuk devletini hep birlikte kuracağız.                                  

                                                                           Cumhuriyet Halk Partisi

                                                                          Gölcük İlçe Gençlik Kolları

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat