Özdilek

Güncel

Gökmen: Kocaeli’ye katkımız 6 milyar lira

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO), 2015 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri basın toplantısıyla açıkladı.

14 Ocak 2016 Saat: 06:20
Gökmen: Kocaeli’ye katkımız 6 milyar lira
Gökmen: Kocaeli’ye katkımız 6 milyar lira

Kocaeli Serbest Muhasebeci  Mali Müşavirler Odası ( KSMMMO)’nın  08.02.2015 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü genel kurulla göreve gelen yeni yönetim, 2015 yılı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyet raporu ile 2016 yılı içerisinde vergi mükelleflerini ilgilendiren bilgilendirmeyi dün İzmit Meg Yemek’te saat 10.00’da basın mensuplarıyla kahvaltılı programlar bir araya gelerek duyurdu. Gerçekleşen basın açıklamasına; KSMMMO Kocaeli Oda Başkanı Fikret Gökmen, Oda Başkan Yardımcısı Remzi Özcan, Oda Sekreteri Taner Öner, Oda Saymanı Tüstem Çakal, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Özcan ile Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Taşpınar katıldı.


OKUL GİBİ ÇALIŞIYORUZ
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan KSMMMO Kocaeli Oda Başkanı Fikret Gökmen, ‘’ Her ay iki mesleki alanda eğitim yapma hedefimiz Temmuz- Ağustos ayları dışındaki aylarda gerçekleştirildi. Mesleki eğitimler yanında kişisel gelişme ve zaman yönetimine yönelik eğitimler de yapıldı. Kocaeli Üniversitesi ve Okan Üniversitesi ile yapılan protokoller çerçevesinde Yüksek Lisans eğitimleri yapılarak 70’in üzerinde arkadaşımız yüksek lisans diploması aldı. Odamız özellikle hafta sonlaru bir okul gibi çalışmaktadır’’ dedi.


PASTA PAYINA VURGU YAPTI
Kocaeli’de faal gelir vergisi ve kurumlar vergisi hakkında da açıklamalarda bulunan başkan Gökmen, ‘’ Kocaeli vergi dairesi başkanlığımzdan aldığımız bilgilere göre Kocaeli’de faal gelir vergisi ve kurumlar vergisi mükellef sayısı 60 bin civarındadır. 2005 yılına göre 10 yı içerisinde mükellef sayısındaki artış oranı yüzde 43’ler düzeyindedir. Aynı yıllarda meslek mensubu sayımız ise 914’lerden 1545 kişiye çıkmış olup artış oranı yüzde 69’dur’’ şeklinde konuştu.


KOCAELİ’YE KATKIMIZ 6 MİLYAR LİRA
Vergi yasalarında yapılan değişiklikler hakkında da basın mensuplarına bilgiler veren Gökmen, esn sık değişikliğin vergi yasaları olduğunu belirterek ‘’ Vergi devletin en önemli gelir kaynağıdır. Kocaeli bu arada Türkiye’nin gözbebeği. Yine bu yıl 54 milyar ile 2’inciyiz. Vergi dairesi başkanlığımızı tebrik ediyoruz. Bu gelirin 17 milyarı liman ve gümrüklerden, 31 milyarı Tüpraş ve benzer büyük kuruluşlardan, 6 milyarı biz meslek mensuplarının beyanlarından oluşmaktadır. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat