Sağlık

Gergerlioğlu ve İlgöz’den Seka Devlet Hastanesi’nde İnceleme!

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu ile DEM Parti Kocaeli İl Başkanı Av. Selda İlgöz, Seka Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak

6 Eylül 2026 Saat: 14:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 0 kez okunmuştur

Gergerlioğlu ve İlgöz’den Seka Devlet Hastanesi’nde İnceleme!
Gergerlioğlu ve İlgöz’den Seka Devlet Hastanesi’nde İnceleme!

Haber: Atilla YÜCEAK

“Hastanenin kapasitesi artırılmalı, çalışmalar hızlandırılmalı”

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu ile DEM Parti Kocaeli İl Başkanı Av. Selda İlgöz, Seka Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak hastanenin mevcut durumu ve sağlık hizmetlerinin işleyişi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hastane Başhekimi ile görüşen Gergerlioğlu ve İlgöz, hastanenin fiziki yapısı, yatak kapasitesi, uzman hekim sayısı ve devam eden yapım-yıkım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, hastanenin mevcut 100 yatak kapasitesinin Kocaeli'nin ihtiyaçları açısından yetersiz olduğunu belirterek özellikle kış aylarında sağlık hizmetlerinde ciddi yoğunluk yaşanabileceğine dikkat çekti.

Dr. Gergerlioğlu, hastanenin B Blok olarak kullanılan ve mevcut durumda boş bekleyen binasının yıkılmasının planlandığını, ancak çalışmaların uzun süredir tamamlanamadığını ifade etti. Yıkılması planlanan B Blok’un yerine yeni bir bina yapılmasının gündemde olduğunu belirten Gergerlioğlu, daha önce mahkûm koğuşlarının bulunduğu bölümün de yıkıldığını ve buraya yeni bir poliklinik binası yapılmasının planlandığını aktardı.

“Çalışmalar çok ağır ilerliyor!”

Seka Devlet Hastanesi’nin geçmişte önemli bir sağlık merkezi olduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, hastanenin bir dönem kapatılmasının dahi gündeme geldiğini, doktorların Kocaeli Şehir Hastanesi’ne gönderilmesiyle birlikte hastanenin sağlık hizmeti kapasitesinin önemli ölçüde gerilediğini söyledi.

Son dönemde uzman hekim sayısında yeniden bir toparlanma olduğunu belirten Dr. Gergerlioğlu, bunun yeterli olmadığını vurgulayarak, “Doktor sayısının ve yatak kapasitesinin artırılması gerekiyor” mesajı verdi.

Derince’deki hastanenin kapatılması ve bazı bölümlerin hizmet dışı kalması nedeniyle Seka Devlet Hastanesi’nin acil servisinde de yoğunluğun arttığını ifade eden Gergerlioğlu, acil servis kapasitesinin artırılmaya çalışıldığını ancak mevcut durumun Kocaeli’nin sağlık ihtiyacını karşılamaya yetmediğini söyledi

“Kocaeli halkı eski Seka Devlet Hastanesi’ni arıyor!”

Seka Devlet Hastanesi’nin Körfez’den İzmit’e kadar geniş bir bölgeye hizmet veren, ulaşımı kolay ve uzun yıllara dayanan bir sağlık birikimine sahip olduğunu belirten Gergerlioğlu, hastanenin yeniden güçlü ve etkin bir sağlık kuruluşu haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Gergerlioğlu, konuyu Sağlık Bakanlığı düzeyinde takip edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Meselemiz Kocaelililerin en iyi sağlık hizmetini almasıdır. Seka Devlet Hastanesi’nin bir an önce eski güçlü günlerine kavuşmasını istiyoruz. Kocaeli halkı eski Seka Devlet Hastanesi’ni arıyor. Hastanenin daha güçlü bir yapıya kavuşması ve Kocaeli halkına daha iyi sağlık hizmeti vermesi için konuyu takip edeceğiz.”

İnceleme yapan heyet;

Hastanenin doktor ve sağlık hizmetleri kapasitesinin artırılması, fiziki yapıdaki eksikliklerin giderilmesi ve uzun süredir bekleyen yapım-yıkım çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirterek, konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.

İzleyelim mi!

 

https://youtu.be/9plhSDSTWPg?si=amaov3hyfjIw__Ea

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız