Özdilek

Siyaset

Gergerlioğlu OHAL Komisyonunu Meclis gündemine taşıdı

Kocaeli Milletvekilimiz ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu OHAL Komisyonunu Meclis gündemine taşıdı.

25 Temmuz 2018 Saat: 08:37
Gergerlioğlu OHAL Komisyonunu Meclis gündemine taşıdı
Gergerlioğlu OHAL Komisyonunu Meclis gündemine taşıdı
 
 
Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu konuyla ilgili soru önergesindeki bu sorulara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevap vermesini istedi.
 İşte soru önergesi.
 
  1. OHAL Komisyonunun ihraç edilen yurttaşlardan adil yargılanma hakkının gereği olan neyle suçlandıklarını bilmeden savunma istemesinin sebebi nedir?
  2. Bazı yurttaşlara kendi başvuru sonucunun değil de başka bir KHK ile ihraç edilmiş yurttaşın sonucunun gönderildiği iddiası doğru mudur?
  3. Şu ana kadar OHAL Komisyonuna yapılan başvuru sayısı kaçtır? OHAL Komisyonuna yapılan kaç başvuruya ret kaç başvuruya da kabul cevabı vermiştir? Görevine iade edilen personel sayısı kaçtır?
  4. İhraç edilirken olduğu mevkiinin daha alt pozisyonuna iade edilen personel sayısı kaçtır? İhraç olduğu pozisyona iade edilen yurttaşlar varken bazı yurttaşların daha alt bir pozisyona iade edilmesi sebepleri nelerdir?
  5. KHK ile işe iade edilenlerde özlük hakları iade edilirken komisyonla işe iade edilenlerde neden özlük hakları iade edilememektedir?
  6. Bağımsız mahkemelerin verdikleri takipsizlik ve beraat kararlarına rağmen yurttaşların işe iadelerine ret verildiği bilgisi doğru mudur? Bu bilgi doğruysa gerekçeleri nelerdir?
  7. Bağımsız mahkemelerce beraat ya da takipsizlik verilmiş bir yurttaşa neden işe iadesi için tekrar OHAL Komisyonunun da bir karar vermesi beklenmektedir? Yargının verdiği karar çerçevesinde direk işe iadenin gerçekleştirilmesi noktasında bir çalışma mevcut mudur?
  8. OHAL’in kalkması sebebiyle OHAL Komisyonu normalleşme sürecinin bir adımı olarak  görevini bağımsız mahkemelere devredecek midir?

 

Ömer Faruk GERGERLİOĞLU

HDP Kocaeli Milletvekili
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat