Özdilek

Siyaset

Gençtürk, Büyükşehir’e aday adayı

SHP’nin eski İl Başkanı, CHP’de tanınan Keramettin Gençtürk, dün akşam il binası önünde Abdurrahman Yüksel Caddesi’nde aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra toplanan kalabalıkta aday adaylığı açıklaması yaptı.

31 Temmuz 2013 Saat: 18:43
Gençtürk, Büyükşehir’e aday adayı
Gençtürk, Büyükşehir’e aday adayı

Gençtürk’ün açıklamasına İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Kocaeli eski milletvekilleri Erol Köse, Salih Gün ve Hikmet Erenkaya’nın yanı sıra eski il başkanları Cengiz Sarıbay ve Necat Çakır, bazı ilçe başkanları ile Belediye Başkanlığı ve Meclis üyeliğine aday adayı olanlar ile partililer ve dostları katıldı.

Gençtürk’ün açık havada yapılan aday adaylığı açıklamasında sunumu avukat olan oğlu M.Nazım Gençtürk yaptı. CHP İl Başkanı Kuşkan, 20 yıl önce Gençtürk’ün il başkanı olduğu dönemde kendisinin de ilçe başkanı olduğunu hatırlattı, “Keramettin Gençtürk, İl başkanlığının yanı sıra kentimize katkısı olmuş ağabeyim ve dostumdur. Yolu açık olsun.”dedi.

‘Ben mikrofonu severim’ diyerek konuşmasına başlayan Gençtürk’ün herkes çok uzun konuşacağını beklerken, heyecanlı ama kısa konuşma yaptı. Kendisinin 68 kuşağından olduğunu belirten Gençtürk, daha önceleri Leyla Atakan ve Erol Köse ile ateşlenen 1989’da Sosyal Demokratlar olarak başlayan; İzmit’te Sefa Sirmen, Hikmet Erenkaya, Fikret Toker, Körfez’de Hüseyin Avni Şirin, Tavşancıl’da Salih Gün, Gebze’de Mehmet Emin Akın, Çayırova’dan Timur Koç, Darıca’da Zihni Topçu, Kandıra’da Kenan Evin, Eşme’de Salih Kösem ve diğerleri ile süren ama kesintiye uğrayan ateşi yeniden yakacağız” dedi.

CHP geleneğiyle siyasi olarak tecrübeli olduğunu mesleki ve idari ve şehir planlamasında piştiğini sokak sokak, karış bildiğini, bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanlığına bilerek ve isteyerek coşkuyla talip olduğunu belirten Gençtürk, ara verdikleri bayrak yarışına; Kocaeli’den doğup tüm Türkiye’yi saracak bir ateşi tekrar yakarak devam edeceklerini söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat