Özdilek

İGF

Genç üreticilere tarım kampı

Muğla'nın Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üreticileri bilgilendirme toplantısı yapıldı. Buna göre genç üreticiler için Türkiye'de ilk defa tarım kampı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

10 Şubat 2021 Saat: 18:05
Genç üreticilere tarım kampı
Genç üreticilere tarım kampı

Genç üreticilere tarım kampı

MUĞLA (İGFA) - Bodrum Belediyesi'nin Bahçeyakası Mahallesi'nde bulunan Tarım AR-GE ve Yerel Tohum Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya bölge muhtarları ve belediye meclis üyeleri, TARKO (Tarımsal Kalkınma Kooperatifi) başkanı Cesur Öncel, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğü ile Mumcular Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri ile üreticiler katıldı.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nden sorumlu Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, 16 ayda tarıma yönelik hayata geçirilen projeler ve hedefleri hakkında katılımcılara bilgi verdiği konuşmasında üretimin önemine dikkat çekti.  "Tarımsal Üretimde Kümelenme Modeli" projesi için özellikle Kavaklı Darboğaz Mevkii'nde arazileri bulunan vatandaşlardan destek isteyen Yılmaz, belediyenin imkanları doğrultusunda üreticilere her türlü desteğin verileceğini belirtti.  Yılmaz'ın ardından TARKO Başkanı Cesur Öncel, Belediye Meclis Üyesi Aşkın Parmak, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç ve Kavaklı Darboğaz Mevkii'nde üreticilik yapan Sabri Güngör de konuya ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi.

ÜRETİCİ TEŞVİK EDİLECEK...

Toplantı sonunda bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz; tarımın paydaşlarıyla üreticiler, kooperatif, ziraat odası, İlçe Tarım Müdürlüğü temsilcileri ve üreticilerle bir araya gelerek 1 Mart itibariyle başlayacakları ekim-dikim faaliyetleriyle ilgili olarak değerlendirme yaptıklarını söylerken, üretime teşvik anlamında ciddi destekler alacaklarını düşündüklerini vurguladı.

SATIN ALMA GARANTİLİ FİDE HİBESİ

Tarımsal Üretimde Kümelenme Modeli projesi çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekleyen Yılmaz, "Bu kümelenme modelinde yer alan Kavaklı Darboğaz mevkiinde yaklaşık bin 500 dönümlük arazinin elektrik ve su konularını çözdük. Ve buna istinaden burada üreticilere satın alma garantili fide hibesi gerçekleştirerek onları üretime teşvik ederek Bodrum ekonomisine katkı sunmak istiyoruz" dedi.

GENÇLER TARIM KAMPINDA BİR ARAYA GELECEK

Türkiye'de bir ilk olacak tarım kampı hakkında bilgi veren  Tayfun Yılmaz, "Etrim Bölgesi'nde gerçekleştireceğimiz tarım kampı, gençlerin ilgisini tarıma çekerken, ziraatın turizmle entegrasyonu anlamında ciddi rotalar oluşturacağını söyledi. Kamp 15 Mayıs'ta başlayacak. 3 dönemi Bodrumlulara, 3 dönemi de ülkedeki tüm gençlere ait olmak üzere 6 dönemden oluşan birer haftalık, 30'ar kişiyi kapsayan toplamda 180 genci barındıran ve sadece tarımsal faaliyetler yapacağımız bir kamp planlıyoruz. Başvurular 15 Mart itibariyle alınacak" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat