Özdilek

Kültür/Sanat

Geleneksel El Sanatları Festivali Başladı

Gölcük Belediyesi Geleneksel El Sanatları Festivali, Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda başladı.

21 Ağustos 2022 Saat: 22:56
Geleneksel El Sanatları Festivali Başladı
Geleneksel El Sanatları Festivali Başladı

Geleneksel El Sanatları Festivali Başladı

Gölcük Belediyesi Geleneksel El Sanatları Festivali, Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda başladı.

 

 Gölcük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sanata değer katacak olan El Sanatları Festivali, geleneksel el sanatlarının usta isimleri Gölcük’te bir araya geldi. Türkiye’nin dört bir yanından ve Kore’den gelen sanatçıların el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergilerin yer aldığı festival düzenlenen törenle başladı. Tören Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Eşi Türkan Sezer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Belediye Başkan Yardımcılar, festivale katılan sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Değirmendere festival alanına dönüştü

Festivalin açılışı Değirmendere Çınarlık Meydan’dan yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından törenin açılış konuşmasını yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Gölcük’ün adının sanat, kültür ve sporla duyurulması adına yapılan etkinliklerden birini daha gerçekleştiriyoruz. Kocaeli, Tokat, Rize, Sındırgı, İzmir, Balıkesir, Isparta, Sakarya, Siirt, İzmir, Menemen, Ankara, Bilecik ve yurt dışından da Kore’den ilçemize gelerek el emeği ürünlerini sergileyen ve atölye çalışmalarında verdikleri bilgilerle geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına katkı sunan tüm katılımcılara, usta öğreticilere ve Kültür Müdürümüz Tuba Sarıgül ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

 

 

Birbirinden güzel eserleri dikkatle incelediler

Konuşmaların ardından Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve beraberindekiler; festival kapsamında Değirmendere Sanat Evi’nde açılan, geleneksel el sanatlarının usta isimlerinin eserlerinden oluşan sergiyi gezdiler. Başkan Sezer ve beraberindekiler daha sonra festival alanındaki stantları gezerek el emeği göz nuru eserler hakkında bilgiler aldılar.

 

 

Açılan sergiler göz doldurdu

Kore’den gelen misafirlerimizin açtığı geleneksel el sanatları sergisi, Gölcük Belediyesi el sanatları sergisi, Emel Öz Sepet Örücülüğü Sergisi, Ebru Deniz-Çapana Dokuma Sergisi, Fatma Kuru Kırkyama Sergisi, Nimet Karakuş-İğne Oyası Sergisi, Reyhane Bozkurt-Hemşin Çorabı Sergisi, Mehmet Yılmaz-Tepme Keçe Sergisi, İbrahim Boz-Cam Altı Sanatı Sergisi, Yasemin Erten-Tokat Tahta Baskı Sergisi göz doldurdu. Festivalde ayrıca 2022 yılının Birleşmiş Milletler Tarafından “Uluslararası Cam Yılı” ilan etmesi kapsamında; Meryem Cineviz tarafından “Alevle Cam Şekillendirme sanatı” atölyesi ile ziyaretçilere uygulamalı anlatımlar yapılacak.

 

Festivalde geleneksel el sanatlarını öğrenecekler

Kültür ve sanat paylaşımı adına önemli bir buluşma olan festival; Geleneksel el sanatları stantlarının yanı sıra, teknik paylaşım atölyeleri, tiyatro gösterileri ve müzik dinletileri ile Gölcük’te sanat dolu iki gün yaşatacak. Festivale katılan ziyaretçiler, düzenlenen atölyeler ile geleneksel el sanatları hakkında bilgiler edinebilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat