Özdilek

Sağlık

Geçici Görevli Sağlıkçılar Geri Dönüyor.!

Süt izni kullanan sağlık çalışanlarının rızaları dışında resen başka kurumlara geçici görevle görevlendirilmelerinin sonlandırılarak kendi kurumlarına geri dönmeleri hakkında basın açıklaması yapıldı.

13 Ekim 2016 Saat: 08:28
Geçici Görevli Sağlıkçılar Geri Dönüyor.!
Geçici Görevli Sağlıkçılar Geri Dönüyor.!

       

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Arif Ovalı ile birlikte basın açıklaması şöyle:

    

Hatırlanacağı gibi ağustos ayında Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliğinin 28.07.2016 tarih ve E-773 sayılı yazısına istinaden 03.08.2106 tarihli valilik oluru ile 112 Acil Sağlık  Hizmetleri İstasyonlarında  görev yapan 37 anne  süt izni kullandıkları gerekçe gösterilmek suretiyle görev yerleri değiştirilmiş hem bebekler hem anneler mağdur edilmişti.

            Yapılan geçici görevlendirmenin mevzuata aykırı bir şekilde ve çalışanlarının rızası dışında idarenin dayatmacı uygulamaları çerçevesinde yapılmasına sendika olarak karşı çıkmış, hukuki girişimlerimizi yapmış ve kamuoyunu bilgilendirmiştik.

            Türk Sağlık-Sen olarak “Şartlar ne olursa olsun böylesine bir zulme sessiz kalmayacağımız gibi anne ve bebekleri mağdur eden bu sürgün sonlandırılana kadar mücadelemiz devam edecektir ”demiştik. Çünkü bu katlanılabilir bir durum değildi. Süresiz geçici görevlendirmelerle yapılan bu vicdansızlığa sessiz kalmamız, yutkunup oturmamızda beklenemezdi.

            Bu durum hem hukuksuzluktu, hem OHAL’i fırsata çevirip çalışana zulümdü. Mücadelemizin sonunda söz konusu süresiz geçici görevlendirmeler sonlandırılmış ve sağlık çalışanları kadrolarının bulunduğu asli görev yerlerine geri dönmüşler anne ve bebekler rahat bir nefes almışlardır. Umuyor ve diliyoruz ki bundan böyle sağlık personeli rızası dışında geçici görevlendirmeler ile mağdur edilmez. Olağanüstü şartlar dışında yürütülen sağlık hizmetleri için görevlendirilecek sağlık personeli planlaması günümüz şartlarına uygun olarak planlanmalı ve hayata geçirilmelidir.

           Umarız  vicdanları yaralayan bu sürgüne imza atanlar bir daha böyle işlerle uğraşmazlar.

 

            Sendika olarak mücadelemizle bu zulmün sona ermesini sağladığımız için bizlerde oldukça mutluyuz.  Söz verdiğimiz bir mücadelenin daha nihayete ermesi bizi oldukça memnun etmiştir. Konunun yargıya taşınmadan, yanlışı görerek yanlıştan dönen idarecileri de tebrik ederiz. Umarız bir daha usulsüz uygulamalara imza atmazlar.

 

          Mücadele edenler her zaman kazanamazlar ama kazananlar hep mücadele edenlerdir sözünü hiç kimsenin ve özellikle sağlık çalışanlarının akıllarında tutmasını istiyoruz.

 

          İdareciler ile poz veren, toplu sözleşmede attığı imzanın arkasında durmayan, mağdur olan üyesine sırt çevirip görmezden gelenler hiçbir derde deva hiçbir yaraya merhem olmayacakları bir kez daha görülmüş  ve test edilmiştirler. Aile hekimliğinde cumartesi nöbetlerinde bu Malum- Sen’in duruşunu görmüştür. Açığa almalarda bunların yaptıkları ortadadır. Bugün ilimizde de 112Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında  çalışan anneler şu iki aylık süreçte her şeye açık bir şekilde şahit olmuşlardır.

 

         Onun için biz tüm çalışanları gerçek sendikacılıkta, doğru adres Türk Sağlık-Sen’de hak, hukuk ve adalet için birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Birlikte güçlüyüz ve birlikte kazanacağız diyoruz

.

      

 

 

                                                                                             Ömer ÇEKER

                                                                                              Şube Başkanı

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat