Özdilek

Kültür/Sanat

Gebze'nin Gürültü Haritası Çıkartılıyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AB IPA 2009 Programı çerçevesinde Türkiye çapında uygulanan “Endüstriden kaynaklanan gürültü haritasının hazırlanması” projesine Gebze İlçesi ile katılıyor. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen proje ile Gebze’deki sanayi alanlarının gürültü haritası çıkarılacak.
 
HER TÜRLÜ KİRLİLİĞİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN
Büyükşehir Belediyesi temiz bir Kocaeli için denetimlerini sürdürürken bu amaçla gerekli tüm tedbirleri almayı ihmal etmiyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı (Çevre Koruma Şube Müdürlüğü) tarafından yapılan çalışmalarda ayrıca gürültü kirliliğini önleyici çalışmalar da yürütülüyor. Bu amaçla özellikle sanayi alanlarında gürültü oluşturan bölgelerde gürültü kirliliğini önlemeye yönelik çeşitli uygulamalar yaptırılarak çevreye olan zararların önüne geçiliyor. Bu paralelde Büyükşehir, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Avrupa Birliği IPA Programı kapsamındaki “Endüstriden kaynaklanan gürültü haritasının hazırlanması” Projesi’ne dahil oldu.
 
TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ
Proje kapsamında Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nda proje ile ilgili koordinasyon toplantısı düzenlendi. Avrupa Birliği uzmanlarının da katıldığı toplantıda Gebze’nin genel durumu ortaya konularak söz konusu projenin başlangıç aşamasındaki mevcut durumunun tespiti yapıldı. Toplantıda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı (Çevre Koruma Şube Müdürlüğü) teknik personeli ile Valilik Makamı (İl Çevre ve Orman Müdürlüğü), İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı (Harita Şube Müdürlüğü), Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı (Sistem Geliştirme Şube Müdürlüğü), Gebze Belediyesi Başkanlığı ve Dilovası Belediyesi Başkanlığı temsilcileri bulundu.
 
VERİLER KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK
Projenin sonraki aşamasında ise Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı (Çevre Koruma Şube Müdürlüğü) teknik elemanlarına yönelik Avrupa Birliği Uzmanları tarafından gerekli eğitimler verilecek. Bu sayede verilerin toplanması ve hazırlanması, hesaplama yöntemlerinin belirlenmesi gerçekleştirilmiş olacak. Böylece endüstriyel kaynaklı kısmi gürültü haritasının hazırlanması sağlanacak. Ardından ise elde edilen sonuçların analizi, alınacak tedbirlerin belirlenerek eylem planlarının oluşturulması ve sonuçların kamuoyu ile paylaşılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat