Özdilek

Kültür/Sanat

Gebze’de kriz masası kuruldu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Gebze ve Çayırova’daki sel felaketi bitinceye kadar aralıksız görev yapacak kriz masası kurdu

 

      Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde etkili yağışlar bölgede yaşamı olumsuz etkilerken kriz masası oluşturuldu. Fen İşleri, İtfaiye ve Zabıta Daire Başkanlığı ile İSU Genel Müdürlüğü ekiplerinin yer aldığı kriz masası Gebze İtfaiye Amirliği binasında çalışmlara başladı. Kocaeli Büyükşehri Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı başkanlığında oluşturulan kriz masasının bölgede yaşan olumsuzlukların normale dönene kadar devam edeceği kaydedildi. Sel felaketi bitinceye kadar bölgede kalacak olan kriz masası, ilçe belediye ve kaymakamlıklarını da yönlendirecek.
 
ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ OLARAK SÜRÜYOR
Etkili yağışlar dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin elindeki tüm motopompları Gebze ve Çayırova’ya gönderdiğini söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, çalışmaların dün geceden (Çarşamba) beri aralıksız olarak sürdüğünü vurguladı. Genel Sekreter Yardımcısı Yazıcı, “Fen İşleri, İtfaiye ve İSU’ya bağlı ekiplerin 50 iş makinesi, 40 motopomp, 1 adet kurtarma botu, 30 dalgıç ve 305 personelle çalışmalarını sürdürüyor.
 
220 KİŞİ KURTARILDI
Ekiplerimiz bu felaketin en az zararla atlatılması için gece boyunca canla başla çalıştı. Ekiplerimiz evlerde mahsur kalan 120 kişiyi yolda kalan 100 kişi olmak üzere toplam 220 kişiyi kurtararak büyük bir facianın önüne geçti. Ancak bu olağanüstü yağışlar neticesinde bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ümit ediyoruz ki şiddetli yağışlar bir an önce son bulur” dedi.
 
TOPACA VE KARAOSMANOĞLU FELAKET BÖLGESİNDE
Öte yandan Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da felaket bölgesinde inceleme yaptılar. Çayırova’da D–100 Karayolu yanında bulunan Korkak Dere’de incelemelerde bulunan Vali Topaca ve Başkan Karaosmanoğlu, ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Vali Topaca ve Başkan Karaosmanoğlu, vatandaşların uğradığı zararların tespit edilerek gerekli yardımların yapılacağını vurguladı.
 
ZARARA UĞRAYAN VATANDAŞLARA NAKDİ YARDIM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan kriz masası sel felaketi yaşanan yerlerdeki tespiti tamamlamasının ardından Çayırova ve Gebze Kaymakamlıklarına bilgi verecek. Zarara uğrayan vatandaşlara Başbakanlıktan gelen ödenekle yardımda bulunulacak. Gebze ve Çayırova’da sel sularından etkilenen ev ve işyeri sayısının 500’e yaklaştığı belirtiliyor.
 
ETKİLİ YAĞIŞ BASKINLARA NEDEN OLDU
Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Gebze, Çayırova ve Tuzla bölgesini kapsayan yağışlar dün gece (Çarşamba) saat 22.15'de başladı. Bu bölgede yapılan ölçümlere göre 2 saat 15 dakika süren etkili yağış sırasında, bu süre içinde metrekareye 69,4 kilogram yağmur düştü. Yine bu 2 saat 15 dakikalık yağış sırasında en etkili yağmur ise saat 23.15’de yağdı.
 
10 DAKİKADA 12 KG YAĞMUR YAĞDI
Saat 23.15 ile 23.25 arasındaki 10 dakikalık süre içinde ise metrekareye 11,8 kilogram yağmur yağdı. Dün gece bu etkili yağışın ardından yüksek kesimlerde biriken sular, beraberinde sürüklediği çamurla birlikte büyük bir hızla D–100 Karayolu’nun da bulunduğu alanlara inince, yol kapandı, araçlar mahsur kaldı. Yollar, fabrikalar, ev ve işyerleri bu dakikalardan itibaren suyla kaplanmaya başlandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat