Özdilek

Siyaset

Gebze'de Elçinin Öldürülmesi Kınandı

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, Diyarbakır’da düzenlenen saldırı sonucunda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için Gebze’de yürüyüş düzenlendi.

30 Kasım 2015 Saat: 09:27
Gebze'de Elçinin Öldürülmesi Kınandı
Gebze'de Elçinin Öldürülmesi Kınandı

Elçi, Gebze'de düzenlenen ve birçok STK temsilciliğinin katıldığı yürüyüş ile anıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş Gebze Trafo Meydanı'ndan başlayarak, kent meydanında sona erdi. Yürüyüş sırasında polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

POLiSLERİN AİLESİNE BAŞSAĞLI DİLEDİLER
Yürüyüşün ardından açıklama yapan ve Tahir Elçi’ye yapılan saldırıyı kınayan Gebze Barosu'na bağlı Avukat Zakire Dündar Aydın, “Bilinmelidir ki demokrasinin, özgürlüklerin tamamen askıya alınması hedefiyle hareket edenler, bu amaçlarına asla ulaşamayacaktır. Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, barışın ve kardeşliğin ‘Elçi’sini katledenleri bir kez daha nefretle kınıyoruz. Elçi’yi hedef alan suikastta hayatını kaybeden polis memurlarının ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, tüm yaralılara acil şifa diliyoruz” dedi.Yürüyüşü gerçekleştiren grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şeklide dağıldı.

Öte yandan, Darıca ve Çayırova’da benzer protesto yürüyüşleri yapıldı.

NHA/Murat Gökakaya

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat