Özdilek

Kültür/Sanat

Gebze’de Büyük “Saçayağı” Operasyonu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Gebze'nin de aralarında bulunduğu üç ayrı bölgede eş zamanlı düzenlenen “Sacayağı' adı verilen operasyonda 31 kişi gözaltına alındı.

 

Çanakkale ve yöresi başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çok sayıda suça karıştıkları belirlenen bir çeteye yönelik olarak üç ilde birden düzenlenen “Sacayağı´ adı verilen operasyonda 31 kişi gözaltına alındı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen 18 Nisan’da çalıntı olduğu belirlenen diş macunu ve fırçası yüklü 41 L 8962 plakalı bir kamyonu Ataköy’de farkedip, peşine düştü. Polisten kaçarken bir ekip otosuna da çarpan zanlılarla kovalamaca Kadıköy’e kadar sürdü. Kadıköy’de kamyonu terk eden üç zanlı, yaya olarak kaçtı. Kamyonda yapılan aramada, şoför mahalinde kar maskeleri bulundu. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul polisinin kovaladığı zanlıların, beş aydır takibe aldıkları Çanakkale ve ilçelerinde zorla çek ve senet tahsilatı, tehdit, uyuşturucu satıcılığı suçlarına karıştıkları belirlenen çete üyeleri olduğunu tespit etti.

Çanakkale polisi, üç zanlının İstanbul’un Tuzla ve Gebze ilçelerindeki evlerine ulaştığını teknik takip sonucu belirledi. Bunun üzerine İstanbul ve Kocaeli polisiyle irtibata geçilerek üç zanlının yakalanması sağlandı. Çanakkale polisi, dün (Salı) sabah saatlerinde harekete geçip üç ilde birden “Sacayağıö adı verilen bir operasyon düzenleyip çetenin üyesi olduğu ileri sürülen diğer 28 kişiyi de gözaltına aldı.

Gözaltına alınan toplam 31 zanlı, sorgulanmak üzere bugün Çanakkale’ye götürüldü. Çanakkale Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Terör, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube, Anafartalar Polis Merkezi ve Fevzipaşa Mahallesi’ndeki Çevik Kuvvet nezarethanelerine konuldu. Gözaltına alınan zanlıların Türkiye genelinde, Marmara ve Ege bölgeleri başta olmak üzere son üç yıl içinde çok sayıda çeşitli yük taşıyan kamyonları gasp ettikleri belirlendi. Gözaltına alınan zanlıların işlemlerinin ardından 23 Nisan Cumartesi günü adliyeye sevk edileceği bildirildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat