Özdilek

Güncel

GEBZE ROTARY KOGSAB’I AĞIRLADI

Gebze Rotary Kubulü Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri, Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği (KOGSAB’ı) iftarda ağırladı.

24 Temmuz 2013 Saat: 17:58
GEBZE ROTARY KOGSAB’I AĞIRLADI
GEBZE ROTARY KOGSAB’I AĞIRLADI

İftar öncesi Rotary Kulübü'nün Darıca’da Kaymakamlık ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdiği hizmetler hakkında bilgiler verilirken, KOGSAB Başkanı Kenan Höbek de  birliğin kuruluşu ve yerel basının sorunları konulu bir konuşma yaptı.

Holida in otel de gerçekleşen sunum ve iftar buluşmasına  Gebze Rotary Kulübü Başkanı Cemir Erkal, üyeler Ahmet Göçeoğlu, Ali Kolcuoğlu,Bahri Büyükakçalı, Cemil Y. Erkal, Cengiz Özdemir,Cüneyt Nalbant,Engin Karaman, Etem İ. Üçüncüoğlu, Ferudun Erbay, H. Tahsin Tuğrul, Hulki Yenier İbrahim Başaran, Muhittin Gökbulak,Murat Adar, Mustafa R. Türker,Ömer Sökmen, Sabahattin Yaşa, Sabri Akçoru, Saldıray Uygur, Sedat Bilgiç, Şemsettin Uzel, Suat Kamil Ulaş,Taşkın Özkal ve Volkan Yalçın  ile Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Halk eğitim Müdürü Bülent Köse, Darıca Müftüsü remzi Pehlivan, GTO eski başkanı, işadamı İbrahim Başaran  katıldı.

KOGSAB adına Başkan Kenan  Höbek, Yönetim Kurulu  üyeleri  Türker Demirci, Yunus Kahraman, Adnan Üner, Erol Polat, Suat Malkoç, Bülent  Kömürcü katıldı.


ROTARY HİZMET  ÜRETİYOR

Toplantının açılış konuşması yapan Gebze Rotary kulübü başkanı, toplantının amacı hakkında bilgiler verdi.  Toplantının  ilk konuşmasını  ise Rotary Kulübü Başkanlarından  Cengiz Özdemir yaptı. Özdemir, Rotary kulübünün 1989 yılında kurulduğunu,  1991 yılında uluslar arası Rotary Kulübüne üye olduğunu, devletin çeşitli kurumlarıyla işbirliği içinde çok sayıda hizmete imza attıklarını, Darıca Kaymakamlığı ile işbirliği içinde bir çok alanda hizmet  verdiklerini söyledi.  Özdemir, bölgemizde yaptığı hizmetler hakkında bilgiler verip şunları söyledi: “ Darıca’da kaymakamlık ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile mikro kredi şubesi açarak iş kurmak isteyen 450 kişinin kredi  almasını sağladık. Halk eğitim müdürlüğüne eğitim salonu yaptık. 58 Kişiye burs verdik. Çayırova’da çeşitli kurumlarla işbirliği ile 32 kişinin çalıştığı Engelliler iş merkezini kurduk. Devlet hastanesine cihazlar hediye ettik. Kargalı köyünde başta muhtarlık ve gasilhane olmak üzere bir çok onarım  işi yaptık. Her yıl ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Bilerce kişiye okuma yazma kursu verdik. Yine  her yıl mayıs ayında 0-5 yaş gurubuna  yapılan  çocuk felci aşılarını  kulübümüz temin ediyor. Devlet hastanelerinde 40 bin çocuğun aşısını temin ettik.”dedi.

GTO eski başkanı  işadamı İbrahim Başaran ile Darıca Halk eğitim Müdürü Bülent Köse birer konuşma yaptılar.


 YEREL BASIN ANA ÇEKİRDEKTİR

 KOGSAB Başkanı Kenan Höbek,  “yerel basın  bireylerin sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak, bireyler arasındaki ilişkilerin olumlu yönde gelişmesini sağlamak, yerel düzeydeki kamu oyunun oluşmasına katkıda bulunmak ve  bu arada yerel yönetimleri de bir ölçüsü olsa dahi denetleyerek gerekirse de eleştirerek kamu görevi yapmaktır. Yerel yönetimlerin  demokrasinin ilk basamağıdır. Halk kendini yönetenlerin hatalarını, başarılarını, başarısızlıklarını yerel basından doğrudan doğruya daha yakından öğrenme hakkına sahiptir. Bu hakkı yerine getirecek olanda kesinlikle yerel basındır. Yerel yönetimler nasıl demokrasinin ilk basamağı ve çekirdeğiyse, yerel basında demokrasinin sağlıklı işlemesi görevi ile yükümlü, basın içinde basının özü yani çekirdeğidir.”dedi.

 

NEDEN  KOGSAB?

                                             

Höbek , yerel basının böylesine önemli misyonuna rağmen, bölgemizde yeterince destek görmediğini, gelir düzeyleri bakımından  sıkıntılı olduğunu, ulusal basın ile kıyaslandığında reklam, ilan gelirleri bakımından haksızlığa uğradığını  ifade ederek, bölgemiz basının yıllardır Kocaeli basının  gölgesinde kaldığını, bun da bölge basını olarak kendi hatalarının da olduğunu vurguladı. Höbek, “KOGSAB, ekonomik dayanışma, çarpık ilişkilerin ortadan kaldırılması, maliyetlerin düşürülmesi, daha iyi gazeteler sunulması, teknik geri kalmışlıkların ortadan kaldırılması, gazete çalışanlarına daha iyi imkanlar sunulması, gazeteciliğin yıpranan değerlerinin düzeltilmesi için kurulmuştur.  Bu mesleği yapacaksak, hakkını vererek yapmak durumundayız” şeklinde konuştu.

 

SEÇİM İÇİN GAZETE DOĞRU DEĞİLDİR           

“Bölgemizde seçim süreçlerinde arkalarına bazı adayların kapitallerini takarak gazete çıkarmak gibi bir gafletin içine düşen gazeteciler olduğuna da dikkat çeken Höbek, “Esasen bu kişilerden daha çok tartışılması gereken bu gazetelerin gelirini karşılayan iş adamlarıdır.  İşin en trajik kısmı ise bu ticari kafalara; bölgemizdeki bir kısım siyasiler,stk'lar, iş adamları ve bazı basın kuruluşlarının yarınlarımızı düşünmeden çanak tutmalarıdır.” dedi. Höbek, gazetecilik adı altında bu tür girişimlerde bulunan ve bulunduranlara da uyarılarda bulunarak, KOGSAB’ın görevlerinden birinin de gazetecilik mesleğinin yerli yerine oturmasına katkıda bulunmak olduğuna dikkat çekti.

 

ÇAĞRI

KOGSAB’ın  tüm Kocaeli gazetelerini kucaklayarak yerel basının emeğine saygı sloganı ile kurulduğunu ve sonuna kadar yoluna devam edeceğine vurgu yapan  Höbek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Buradan bölgemizde yaşayan bütün siyasilere,sivil toplum kuruluşlarına,iş adamlarımıza kısacası her ferde şunu söylemek isterim; Lütfen yerel medyanıza sahip çıkalım; Unutmayalım onlar hak ettiklerinin çok altında çalışarak sizlerin haberlerinizi yerlerine ulaştırıyorlar.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat