Özdilek

Turizm

GEBZE MİMARLARDA YENİ BAŞKAN; 1ŞIK

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Gebze Mimarlar Odası 6 Olagan Kongresi, Odaların toplantı salonunda gerçekleşti. Mevcut Başkan Mustafa Serdaroğlu ile Mimar Salih Işık’ın yarıştığı kongrede, Mimarlar Odası’nın yeni Başkanı Işık oldu.

Katılımın yüksek olduğu ve kayıtlı 135 üyenin bulunduğu Mimarlar Odası kongresinde, iki adaylı olmasına rağmen samimiyet, seviye, nezaket ve rakiplerin birbirine saygısı gözlerden kaçmadı. Kırıcı tek bir kelime duyulmadı.

Divan Başkanlığını Faruk Uygur, Medine Bulut, Süleyman Emre Karakuş’un yaptığı kongrede, mevcut Başkan Serdaroğlu 33 oy alırken, rakip aday Salih Işık 45 oy aldı.

Kongrede ilk konuşmayı yapan Mustafa Serdaroğlu, iki dönem başkanlık görevini yürüttüğünü, arkadaşlarıyla birlikte önemli çalışmalara imza attıklarını, Odanın saygınlığını koruduğunu ve bazı projeleri olduğunu ifade ederek, mimarlardan destek istedi.

Mimar Salih Işık ise, yaptığı uzunca konuşmada, mevcut Başka Serdaroğlu’na saygıda kusur etmediklerini, ancak Mimarlar Odasının yeni bir atılıma ihtiyacı olduğunu ifade ederek, değişim istedi.

Işık şunları söyledi:

IŞIK: MİMARLAR ODASINI HER YERDE GÖRECEKSİNİZ

Öncelikle, tüm mimar arkadaşlarımıza ulaşarak, onlar arasında koordinasyonu sağlamak, daha güçlü bağlar kurulmasına önayak olmak istiyoruz. Tüm üyelerimizin Odasını, Odamızın da üyelerini sahiplenmesini sağlayacağız. Odamızın, kamu kurum ve kuruluşlarıyla diyalogunu güçlendireceğiz. Kentimizde odamızın sesinin, mesleki otoritesinin daha güçlü şekilde duyulmasını sağlayacağız. Mimarların ihtiyaç duyduğunda başvuracağı kaynak broşürler çıkaracağız. Üyeler arasında güçlü bir dayanışma sağlayacak ve haksız rekabeti önleyecek çalışmalar ve çalıştaylar yapacağız.Uluslararası alanda mesleğimizle ilgili gelişmeleri yakından takip edecek, üyelerimizin bunları takip etmesini, gerekirse bizzat gidip görmesini ve incelemeler yapmasını sağlayacağız. Başta İmar Kanunu ve belediye kanun ve yönetmelikleri başta olmak üzere mesleğimizi ilgilendiren her konuda ÇALIŞTAY, KONFERANS ve SÖYLEŞİLER düzenlenecektir. Mesleki çalışmalarımıza ve odamız etkinliklerine katkı sunması için çeşitli komisyonlar kuracağız”.

Başkan seçilen Mimar Salih Işık’ın yönetiminde şu isimler yer aldı: Alparslan Artut , Fulya Ebru Önder, Suat Kaplan, Medine Bulut, Yavuz Ünsür, Özge Türkyücel, Ali Hünerli, Nur Aydoğdu, Özlem Akın.

YENİ BİR PROGRAM

Başkan seçildikten sonra kısa bir konuşma yapan Işık, eski başkan ve yönetimin tecrübelerinden yararlanacaklarını, Pazartesinden itibaren yeni bir programla çalışmalara başlayacaklarını, bu programı tüm üyelerle paylaşacaklarını ifade ederek, “yeni bir dönem başlayacak” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat