Özdilek

Ekonomi

Gebze’li Taksiciler dert küpü!

Gebze bölgesindeki duraklara kayıtlı yüzlerce taksici esnafı, il sınırları dışından kendi bölgelerine yolcu getiremiyor.

1 Aralık 2012 Saat: 16:11
Gebze’li Taksiciler dert küpü!
Gebze’li Taksiciler dert küpü!

Sadece Gebze bölgesinden il sınırları dışına yolcu taşıyabilen taksiciler, aksi takdirde çok büyük cezalarla karşı karşıya kalıyor.

 

Son aylarda İstanbul bölgesinde trafik ekipleri tarafından Gebzeli taksicilere uygulanan yasaklar, taksici esnafını isyan etme noktasına getirdi. Uygulamaya göre, Gebze bölgesinden yolcu alan taksiciler, aynı yolcuyu bir daha geri getiremiyor. İstanbul’dan Gebze’ye giriş noktalarında taksici avına başlayan trafik ekipleri, İstanbul’dan yolcu alan 41 plakalı taksicileri durdurup, 60 günlük trafikten men ve 4 bin TL’lik para cezası kesiyorlar.

Taksicilerin yaşadığı sorunla ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen Kocaeli İli ve İlçeleri Taksiciler Derneği Başkanı Cevdet Türkan, taksicilerin mağdur edildiğini söyledi. Gebze’den bir taksicinin İstanbul’un herhangi bir yerine yolcu götürebildiğini, ancak oradan buraya getiremediğini ifade eden Türkan, “Arabalarımız çevrilip bağlanıyor. 60 gün trafikten men edildiği gibi bir de 4 bin TL ceza yazıyorlar. Üzerine bir de otopark parası ekleniyor. Bu nasıl bir uygulamadır? Biz bu ülkede yaşamıyor muyuz?” dedi.

Toplantıda konuşan 17 yıllık taksici Mehmet Göncü, “3 ay öncesine kadar böyle bir sorunumuz yoktu. Fabrika elemanlarını havaalanına taşıyordum, onları Gebze’yi getirip, götürüyordum. İstanbul’dan yolcu getirdiğim gerekçe gösterilerek taksimi bağladılar. Artık bizi arayıp, “İstanbul’a gideceğim” diyen müşteriye olumsuz cevap vermek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

BU YASAK BİZE Mİ ÖZEL?

Taksici esnaflarından Cafer Demirkan ise “Biz taksiciyiz, vergi mükellefiyiz. Türkiye’de bir yerden bir yere yolcu taşınmaz diye bir kanun yok” derken, Darıcalı taksicilerden Aşkın Taşkın da “İstanbul sınırını geçtiğimiz zaman kendi yolcumuzu geri getiremiyoruz. Bırakın yolcuyu, kendi arkadaşımızı dahi aracımıza alamıyoruz. Bu yasak sadece bize mi uygulanıyor? Yoksa İstanbul özel bir bölge mi? İstanbul’daki taksiciler istedikleri gibi buraya yolcu getirebiliyorlar, buradan da götürebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Yetkililerin taksici esnafının mağduriyetinin giderilmesi konusunda kendilerine yardımcı olmasını gerektiğini dile getiren dernek başkan yardımcısı İsmail Tozlu, taksici esnafını mağdur eden uygulamanın bir an önce sonlandırılması için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat