Özdilek

Siyaset

Gebze CHP'de Yeni Başkan Pehlevan

CHP Gebze İlçe Kadın Kolları kongresinde tek aday olarak seçime giden Arzu Çakmak Pehlevan yapılan açık oylama usulü ile ilçe kadın kolları başkanı seçildi.

14 Aralık 2015 Saat: 13:26
Gebze CHP'de Yeni Başkan Pehlevan
Gebze CHP'de Yeni Başkan Pehlevan

CHP Gebze İlçe Kadın Kolları kongresinde tek aday olarak seçime giden Arzu Çakmak Pehlevan yapılan açık oylama usulü ile ilçe kadın kolları başkanı seçildi. Konuşmalarda, kadınların CHP’nin direği olduğuna dikkat çekildi.

CHP Gebze ilçe binasında gerçekleşen olağan kongreye CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP MYK Üyesi Hamiyet Göksu, CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Belek, CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Güner Anlar Baş, CHP Kocaeli Milletvekili adayı Kemal Nişancı ve eşi Melek Nişancı, CHP Gebze İlçe Başkan adayı Musa Yılmaz, CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Serap Aydın, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

BELEK : ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Divan başkanı Çiğdem Canbaz seçilirken divan üyeleri Nuray Binici ve Yeşim Kabaca seçildi. Divan seçiminden sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Ardından ilk olarak CHP Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Belek bir konuşma yaptı. Birgül Belek, “Yönetimdeki arkadaşlarımla görev sürem boyunca üzerimize düşen ne varsa yaptık. Hiç kimse tek başına bir işi başaramaz. Hep birlikte çalıştık. Partimizin başarısı için elel e verdik.  Görev sürem boyunca bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan ilçe kadın kolları başkanına ve yönetimine yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi. Birgül Belek’in konuşmasından sonra faaliyet raporu okundu.

KADINLARA ÖNEMLİ GÖREV

Faaliyet raporundan sonra CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Seçimlere 4 yıl var. Bu 4 yılda çok çalışmalıyız. 13 yıldır AKP iktidarında kadına yönelik şiddetin arttığını ve meşrulaştırıldığını görüyoruz. Ondan dolayı bizlere çok iş ve sorumluluk düşüyor. Özellikle kadınlar olarak başarı bize çok iş düşüyor. ” dedi.

CHP  ÜLKENİN DİREĞİ

Faaliyet raporundan sonra CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal bir konuşma yaparak, “Gebze kongresi son kongremiz. Bizler siyasi akrabayız. 1,5 yıldır görev sürem boyunca elimizden geleni yaptık. CHP’de kadın olup siyaset yapmak çok zor. Tüzüğümüzde cinsiyet kotası var. CHP Türkiye’nin direği CHP’nin direği de kadınlardır. Güçlü kadınlar olarak bir araya gelirsek yapamayacağımız şey yoktur. Amacımız asla koltuk ve mevki değildir. 2019 seçimleri için çok çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

 ÜLKEYİ KARANLIĞA SÜRÜKLÜYOR

CHP Gebze İlçe Başkanı Avukat  Recep Dursun ise iktidara yüklendi.  Dursun, “Varlığımızın sebebi ve aydınlık yarınlarının teminatı olan kadınlarımızı içtenlikle selamlıyorum. CHP her alanda eşitliği savunuyor. CHP değişen dünyayı en iyi okuyan partidir. 13 yıllık AKP ve saray saltanı ülkeyi bir karanlığa sürüklüyor.Bu yüzden kadınlar ve kadınlarla erkekler elele vererek bu karanlık gidişe dur demek için sokaklara, sahalara inmeliyiz. Çok çalışacak, bilinçli çalışacak, her yerde çalışacak ve bu karanlığı yırtacağız. Geçmişte görev yapan arkadaşlarımız a teşekkür ediyor,  yeni görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

TECRÜBENİZDEN YARARLANACAĞIM

Son olarak Başkan adayı  Arzu Çalmak Pehlevan bir konuşma yaptı. Kendisinden önceki kadın kollarına övgülerde bulunan ve teşekkür eden  Pehlevan, “CHP’li kadınlar olarak inandığımız hedefler ve idealler uğruna çalıştınız. Ev ev dolaşarak üzerinize düşeni en iyi şekilde yaptınız. Ben de sizlerin tecrübesinden yararlanarak, bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağım.” diye konuştu.

Arzu Çakmak Pehlevan’ın listesi; Yönetim kurulu asil listesi; Gülcan Aksu, Zennure Çataltepe, Süreyya Destegül, Sevim Eşsiz, Nalan İkiz, Gizem Taşdelen, Meryem Türkdoğan, lker Yiğit.

Yönetim kurulu yedek listesi; Sedef Dinç, Serpil Gürlevik, Meryem Başer, Suna Çataltepe, Gülizar Şenol, Mergübe Güney, Nezahat Poyraz ve Gül Avcı.

İl delegeleri; Güner Anlar Baş, F. Sevinç Demirli, Saide Arslan, Kıymet Ayan, Birgül Belek, Şahsaze Boran, Dilek Tan, Neşe Celep, Zennure Çataltepe, Süreya Destegül, Solmaz Gülyiyen, Sedef Dinç, Sevim Eşsiz, Gülizar Şenol, Birsen Arazlı, Nezahat Poyraz, Cevahir Akyıldız, Aysel Yılmaz, Nilda Eşki, Yeşim Kabaca, Kezban Ay Şenlik, Aybüke Uyanık, Ceren Dereli, Diğdem Seçkin, Ş. Banu Balıkçı, Güseren Coşkun, Şaziye Yazgan, Sevgi Kal, Dudu Ekşi, Dilek İlhan, Gizem Taşdelen, Merve Süzer, Nuray Coşkun, Şerife Albayrak, Nilgün Aydın, Fikriye Erdoğan, Hülya Samur, Fikriye Yıldız, Gülcan Atasayan, Kadem Bayram, Gül Avcı, Gülcan Aksu, Nermin Karakaya, Selda Mican, Ülker Yiğit, Serpil Gürlevk, Mergübe Güney, Meryem Türkdoğan, Arzu Yılmazer, Nurhan Banu Üner, Nalan İkiz ve Arzu Çakmak Pehlevan.

NET HABER AJANSI (NHA)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat