Özdilek

Güncel

Gebze CHP Denizleri Anıldı

CHP Gebze Gençlik Kolları, idam edilerek katledilişlerinin 42 yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.

7 Mayıs 2014 Saat: 11:25
Gebze CHP Denizleri Anıldı
Gebze CHP Denizleri Anıldı

 "68'den 6 Mayıs'a, 6 Mayıs'tan Gezi Direnişi 'ne Selam" sloganıyla Gebze İlçe Konferans Salonunda gerçekleşen  anmaya çok sayıda partili katılım gösterirken,"Grup Zemzeme" de  bir birinden güzel türküler ile katılımcıları büyüledi.

TATAR: "GENÇLİĞİN MÜCADELESİNİ HEP ÖNEMSİYORUM" Tuğba Ünal’ın sunum yaptığı  anmada CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar davet edildiği mikrofondan 68 kuşağı gençliğe övgüler düzerek " Temelde Antiemperyalist bir ruhla ülkemizin gençliğini ateşleyen ve onurlu bir tarih yazan Devrimci önderler verdikleri mücadele ve ödedikleri ağır bedeller ile hem ülkemiz vicdanlarında hem de Dünya Devrim tarihinde altın harflerle yerlerini aldılar" Dedi. Tatar konuşmasının son bölümünde ise CHP Gebze gençliği ile her zaman gurur duyduğunu ve her zamanda gençliğin mücadelesini önemsediğini söyledi.

 

ORHAN: "ONLAR GİBİ HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ" CHP Gebze Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan bir konuşma yaparak 68 kuşağı devrimci önderlerin asılmasını kınadı. Orhan Konuşmasında , "Dün..! Tereddütsüz ipi göğüsleyen Denizler, bu ülkenin Bağımsızlık mücadelesinde ödenecek en büyük bedeli ödeyerek mücadelemizde ölümsüzleştiler" diyen Orhan konuşmasını "Onlardan sonra bugün bizler Devrimci Gençlik olarak bu gün yani Denizlerin idam edilişlerinden tam 42 yıl sonra inatla, gururla ve onurla Her birimiz bir deniz,Her birimiz bir Hüseyin, Her birimiz bir Yusuf olduğumuzu haykırıyoruz.   Haykırmaya devam edeceğiz"dedi.

 

YILMAZ: ÜLKEYE İMZA ATTILART

CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyesi Musa Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “ Türkiye de özellikle 68 yılında pratik bulan Antiemperyalist gençlik mücadelesi halkta taraf bulmuş, belki de ülkede devrime en yakın sürecin yaşanmasına imza atmışlardır. Hepsini saygı ve minnetle anıyor, tüm gençliği bu yolda mücadele etmeye davet ediyorum" diye konuştu.

GRUP ZEMZEME AYAKTA ALKIŞLANDI Geceye konuk olan Grup Zemzeme bir birinden güzel seslendirdikleri türkü ve ezgiler ile adeta katılımcıları büyüledi. Önce büyük alkışlar ile sahneye davet edilen Grup Zemzeme’nin elamanları, Filiz Göze, Deniz Yavçin, Selçuk Yazman ve Erhan Baybekman tüm katılımcıları selamladılar. Grup Elamanlarından olan ve geçtiğimiz yıl Büyük Gezi Direnişinde gözaltına alınıp uzun süre Tekirdağ 1 Nolu F- Tipi Cezaevinde tutsak kalan Erhan Baybekman yaşanılan süreç üzerine kısa bir değerlendirme konuşması yaptı.

Anma gecesi Grup Zemzeme'nin  seslendirdiği müthiş türkü ve marşlarla gecenin geç saatlerine kadar sürerken katılımcıların türküler ile zaman zaman hüzünlendiği, zaman zaman ise marşlara eşlik ederek büyük bir coşku yaşadığı gözlendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat