Özdilek

Turizm

Gazeteciler yürüdü

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

İlimizde görev yapan gazeteciler son zamanlarda tutuklanan gazeteciler için Belediye-İş hanı önünden Uğur Mumcu Parkı’na kadar yürüdüler. Ayrıca gazeteciler imza kampanyası başlattılar.

Kocaeli Gazeteciler Platformu üyeleri önceki akşam Belediye-İş Hanı önünde bir araya geldiler. İlimizde görev yapan muhabirler, köşe yazarları, genel yayın yönetmenleri, sivil toplum örgütü başkanları, siyasi parti temsilcileri katıldı. Belediye İş hanı önünde buluşan gazeteciler ‘Susmayacağız’ pankartının arkasında Uğur Mumcu Parkı’na kadar ‘Ahmet Nedim Çıkacak Gene Yazacak, Basın Susarsa Kim Konuşacak’ sloganları ile yürüdü. Gazeteciler Platformu üyeleri adına Kocaeli Gazetesi Muhabiri Serkan Bo rlak basın açıklamasını okudu. Borlak ‘basın emekçileri olarak son dönemde basın özgürlüğüne yönelik saldırılar, gazeteci arkadaşlarımızın tutuklanması ve basılmamış kitapların yasaklanmasından kaygı duyuyoruz’ dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Konuşmasına devam eden Borlak ‘Ergenekonla ilişkilendirilen ama sadece habercilik yaptıkları için tutuklandıklarına inandığımız Nedim Şener ve Ahmet Şık’la birlikte, sırf gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklanan tüm meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Türkiye’de basılmamış bir kitabın yasaklanması ayıbını da acilen ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Kocaelili Bakan Nihat Ergün de kitapta suç unsuru olacak şeylerin olmadığını söylüyor. Her gün yüzlerce arkadaşlarımız sırf haber yaptıkları için soruşturmalar ve davalarla boğuşuyor. Bu nedenle de başlattığımız imza kampanyasına herkesin destek vermesini istiyoruz’ diyerek konuşmasını bitirdi. Konuşmanın ardından yürüyüşe katılanlar imza kampanyasına katılarak imza atarak olaysız bir şekilde dağıldılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat