Güncel

Gazeteci Ragıp Demirkol anıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Adı verilen bulvarın iki başına panosu asıldı


 

 
 
Gebze’de günlük olarak yayınlanan Demokrat Gebze Gazetesi’nin eski sahibi Ragıp Demirkol, 10’ncu ölüm yıldönümünde Gebze Belediye Merkez Mezarlığı’ndaki gömütünde anıldı. Akabinde adı verilen bulvarın her iki başına konulan, kim olduğunu tanıtan panosunun sembolik açılışı gerçekleşti.
Ragıp Demirkol’u anma törenine eşi Sadet, çocukları Özlem ve Onur Demirkol, kayınvalidesi Zemine Kurşunlu, ablası Şirin Sazak, eniştesi Cemal Sazak, yeğenleri Önder Sazak, Figen Cömert, Hakan Cömert ve Duygu Cömert ile birlikte CHP Gebze İlçe Başkanı İsmet Kara, CHP’li İl Genel Meclis üyesi Telat Osmanoğulları, Gebze Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri Musa Haydaroğlu, Cihangir Orhan ve Abdullah Yılmazel, Çayırova Belediyesi Basın Yayın’dan Ali Yeşilyurt ve Mehmet Gül, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile cemiyetin eski başkanı Barbaros Tantan, Gebze Darıca Dilovası Sivaslılar Derneği Başkanı Erol Ateş, Gebze Birumut Derneği Başkanı Ömer Çimen, BİLKAR Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl,Gebze Haber Gazetesi sahibi İsmail Kadı ile birlikte Cemal Balcı, Cengiz Badem, Hamit Erdağı, Murat Kaya, Ali Sınırtaş, Adil Zaman’ın da aralarında bulunduğu dostları ve gazeteciler katıldı.
 
Mezarlık başındaki anmada sırasıyla Sadet Demirkol, Murat Kaya, Barbaros Tantan, Halit Yılmaz ve Cemal Balcı konuşma yaptı. Yaklaşık 5 yıl önce İstanbul’un Küçükçekmece ilçesine göç eden Sadet Demirkol gazetenin bugünkü konumundan da esasla ilgisizliğe kırgınlığını ifade ederken KGC Başkanı Halit Yılmaz bulvara panonun asılmasındaki tutumdan ötürü Çayırova Belediye Meclisi’ne teşekkür etti. Halit Yılmaz öncülüğünde okunan Fatiha’nın hemen ardından Gebze – Çayırova ilçe sınırındaki mezarlığın yan tarafında yer alan, Çayırova İlçesi Emek Mahallesi sınırları içindeki Ragıp Demirkol Bulvarı’na Perşembe günü akşamı yerleştirilen panonun önüne gidilip mütevazı, sembolik açılışı yapıldı.
 
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Gebze’deki bir üyesinin önerisi üzerine harekete geçti. Çayırova Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan karar sonrası icraatın önü açıldı. KGC Başkanı Halit Yılmaz panonun asılmasına gerekçe olarak ahde vefa, Demirkol’un sağlığında mesleğe sağladığı katkıların yanı sıra Gebze bölgesinde giderek artan nüfus ile birlikte Demirkol’u tanımayanların, tanıyanlara baskın çıkmasını gösterdi. Maliyeti KGC tarafından üstlenilerek İstanbul’un Fatih ilçesinde kurulu Ada Reklam firmasına yaptırılan panoda şu ifadeler yer alıyor:
 
“Ragıp Demirkol. 1957 yılında Sivas Şarkışla’da dünyaya geldi. Eğitim Enstitüsü mezunu. Kısa bir süre öğretmenlik yaptı. 12 Eylül 1980 döneminde 7 yıl fikir suçlusu olarak hapis yaptı. 1987 yılında Gebze’de yayınlanan Uyanış Gazetesi’ni satın alıp gazeteciliğe başladı. İsmail Kadı ile birlikte 1990 yılından itibaren Demokrat Gebze Gazetesi’ni yayınlamaya başladı. Gazetenin yayınını 2000 yılına kadar sürdürdü. “Uzun” lakabı ile de anılırdı. Gazetecilik mesleğine büyük katkıları oldu. 9 Temmuz 2000 günü Konya’da geçirdiği trafik kazasının ardından hayata gözlerini yumdu. Demirkol evli ve iki çocuk babasıydı.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat