Özdilek

Ekonomi

Fiyat etiketlerine dikkat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Kocaeli’nde yer alan alışveriş merkezlerindeki işyerlerinde etiket denetimi yaptı.

13 Mart 2015 Saat: 11:01
Fiyat etiketlerine dikkat
Fiyat etiketlerine dikkat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tüketicilerin mağdur olmamaları için alışveriş merkezlerindeki işyerlerinde fiyat etiketi denetimi yaptı. Denetimler Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği denetim ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

 

9 ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE DENETİM YAPILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kocaeli genelinde bulunan alışveriş merkezlerine yönelik denetimler kapsamında 9 adet alışveriş merkezi kontrol edildi. Alışveriş merkezlerinde bulunan 432 iş yerinde fiyat etiketi denetimi yapan ekipler fiyat etiketlerinin kolayca okunabilmesi, yanıltıcı olmaması, üretim yeri gibi ayrıcı özelliklerinin bulunması gibi hususları kontrol ederek, işyeri yetkililerini 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu hakkında bilgilendirdi.

 

ŞİKÂYET İÇİN MUTLAKA ARAYINIZ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler yaptıkları denetimden sonra vatandaşlara alışverişlerinde mutlaka fiş almaları gerektiğini, üretim izinsiz ve ambalajsız ürünleri tercih etmemeleri ve raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunmaması gerektiği konusunda uyarıldı. Vatandaşların şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde şikayetlerini 0262 325 86 25, Alo Zabıta 153 veya İlçe Belediyelerin Zabıta Müdürlükleri ile irtibata geçip şikayetlerini iletmeleri gerektiği bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat