Özdilek

Güncel

FIRINCININ RUHSAT İSYANI DEVAM EDİYOR

İzmitli fırıncı Cevahir Köse ile İzmit Belediyesi arasında yaşanan ruhsat gerilimi bitmedi ve Köse Bekirdere’de faaliyet gösteren Saray Fırını’na vinç getirerek büyük bir pankart açtı

20 Ağustos 2013 Saat: 20:43
FIRINCININ RUHSAT İSYANI DEVAM EDİYOR
FIRINCININ RUHSAT İSYANI DEVAM EDİYOR

Yılların fırıncısı Cevahir Köse`ninİzmit Belediyesi ile yaşadığı ruhsat sorunu devam ediyor. İzmitBelediyesi ile arasındaki ruhsat krizini 4 yıldır aşamayan esnaf Cevahir Köse`nin sonunda canına tak etmiş ve dükkanına astığı afişlerle sesini duyurmaya çalışmıştı. Geçtiğimiz günlerdeİzmit İkizli Çeşme Sokak üzerinde bulunan fırınına giden zabıta ekipleri afiş ve pankartları indirmek istemiş, ancak Köse mücadeleyi bırakmayarak pankartlarını zabıtaya kaptırmamıştı. Köse şimdi de Turan Güneş Caddesi Bekirdere mevkiinde bulunan ve bir arkadaşına ait olduğu öğrenilen Saray Ekmek Fırını`nın üstüne büyük bir pankart astı. 


PANKARTIN NEDENİ...
Bekirdere`deki fırının yanına vinç getirten ve bu vinç yardımıyla hazırlattığı dev pankartı açan Cevahir Köse, ruhsat sorununun çözülmesini istiyor. Belediye tarafından onaylandığını belirttiği ruhsatını 4 senedir alamadığı için mücadeleye başlayan Köse şunları kaydetti: “Bu pankartı açmamın nedeni Ayhan Acar`dır. Onu aradım, ‘Neden zabıtayı gönderiyorsunuz?` dedim. O da yarım saat konuştuktan sonra bana , ‘Ne olacak bu işim sonu? Sen bizi çok rahatsız ettin ve hala ediyorsun` dedi. Ben onları hiç rahatsız etmedim. Bana ‘Sen ağzınla kuş tutsan bu ruhsatı alamazsın` demek istediler. Mücadelem sonuna kadar devam edecek.” 


KORKMUYORUM
Hukuki yollara henüz başvurmadığını da sözlerine ekleyen Köse, “Daha bunun hukuki süreci var. Birkaç gün içerisinde daha büyük pankartlar asacağım. Daha sonra söz verdiğim şekilde el ilanları ve bildiriler dağıtacağım” şeklinde konuştu. Bir dönem fırınını satmayı dahi düşündüğünü söyleyen Köse, “Ramazandan evvel bir meslektaşım fırınımı beğendi, talip oldu. Satış konusunda yüzde 80 anlaştık. Ramazan`dan sonra devir teslim yapacaktık. Ama bu olaylar nedeniyle vazgeçti. Belediye bana bu konuda da darbe vurdu. Ben belediyeden değil, kanunlardan korkuyorum” dedi. 

 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat