Özdilek

Güncel

Fırın Sahibine Belediyeden Cevap

Köseoğlu Ekmek Fırını’nın ruhsat sorunu nedeniyle İzmit Belediyesi’ne çeşitli suçlama ve hareketlerde bulunan Cevahir Köse’ye İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Erdoğan Alkan yanıt verdi.

8 Ocak 2014 Saat: 21:04
Fırın Sahibine Belediyeden Cevap
Fırın Sahibine Belediyeden Cevap

Köseoğlu Ekmek Fırını'nın ruhsat sorunu nedeniyle İzmit Belediyesi'ne çeşitli suçlama ve hareketlerde bulunan Cevahir Köse'ye İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Erdoğan Alkan yanıt verdi. Alkan "Çok net ifade ediyorum ki adı geçen şahıs fırını kendisi kapatmıştır. Fırın sahibi kendi ticari hatalarının bedelini ödemektedir" dedi.

İzmit Belediyesi'nin usulsüz hiçbir işe izin vermeyeceğine dikkat çeken Alkan, "45 yıllık memurum, usulsüz hiçbir işe imza atmadım. İkizliçeşme Mevkiinde hizmet veren Köseoğlu Ekmek Fırını ruhsatsız olarak faaliyet göstermekte idi. Fırın Sahibi Cevahir Köse hizmete açtığı Köseoğlu Ekmek Fırını için belediyeden hiçbir izin almamış ve fırın işleteceğine dair belediyeye beyanda bulunmamıştır. Cevahir Köse, İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliği'nin 5. maddesi, Ekmek Fırınları Uygulama Yönetmeliği'nin 10 ve 12. maddelerinde belirtilen özel şartlara tabi olan fırın açma yönetmeliklerine aykırı olarak fırını açmış ve işletmiştir" dedi.

"Denetimler ve Fırıncılar Odası'nın şikayetleri doğrultusunda İzmit BelediyesiRuhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri defalarca kendisini uyarmış ancak kendisi yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen fırın sahibi çözüme yönelik bir adım atmamıştır" diyen Erdoğan Alkan belediye olarak yasalara uygun davranmak zorunda olduklarını ifade etti.

Köseoğlu Ekmek Fırını'nın sahibi Cevahir Köse'nin konuyu çarpıtıp, kişiselleştirerek davrandığını dile getiren Alkan, "Kurum olarak kendisine yönelik bir ayrım yapmamız söz konusu olamaz. Kuruçeşme ve Alikahya'da bulunan ve benzer durumda olan iki fırına da ruhsat vermedik. Herkes kanunlarda belirtilen şekilde hareket etmek zorunda. Biz görevimizi yapıyor ve yasaları uyguluyoruz. Ancak kendisi bunu anlamak ve gerekeni yapmak yerine ısrarını sürdürmeye devam ediyor. Usulsüzlüğe göz yummamız söz konusu değil" dedi.

Cevahir Köse'nin gerçekleştirdiği eylemlerde şahsına, İzmit Belediyesi çalışanlarına ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a yönelik görüşlerini eleştirel boyutu aşarak hakaretlerle ifade ettiğini dile getiren Alkan, "Biz kurum olarak yasaların bize dediğini yapmaktan vazgeçmeyiz. Yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Şahıslara yapılan hakaretlerin devam etmesi durumunda yasal yollara başvuracağız" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat