Özdilek

Kültür/Sanat

Firdevs Çalışkan’dan "Devinim" temalı kişisel sergisi

Ressam Firdevs Çalışkan alışkan, bu kez, Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'nde, yakın günlerde, "Devinim" temalı kişisel sergisi ile sanat severlerin karşısına çıktı.

24 Eylül 2023 Saat: 00:54
Firdevs Çalışkan’dan Devinim temalı kişisel sergisi
Firdevs Çalışkan’dan "Devinim" temalı kişisel sergisi

Firdevs Çalışkan’dan "Devinim" temalı kişisel sergisi

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan, kentimizde eğitmenlik görevi yanında, kendi atölyesinde, öğrencilere hazırlık ve yağlı boya dersleri veren, altı kişisel sergisi ile birlikte, yurt içi ve yurt dışında düzenlenen çok sayıda karma sergilere katkı sunan, resim sanatının tüm dallarında etkin görevler üstlenen, ressam Firdevs Çalışkan, bu kez, Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'nde, yakın günlerde, "Devinim" temalı kişisel sergisi ile sanat severlerin karşısına çıkmıştır.

                     

 Firdevs Çalışkan, "Devinim" adlı sözkonusu sergisi kapsamında ki yapıtlarını; resim sanatının inceliklerini gözeterek, kendi ifadesiyle: "...form ve biçimlerle ilgili araştırmalarının yanında, kurgu ve yansımalar" üzerinden inşa etmiştir. Otoportre ağırlıklı seçkilerden oluşan anılan sergide yer alan yapıtlarda; çizgiler, renkler ve ışık yansımalar kanalıyla muhteşem kompozisyonlar yaratılmış, seyirlik zevklere yer verilmiştir.

Firdevs Çalışkan'ın; sanat poetikası doğrultusunda, kendi özgün modelini yaratma tercihinde başarılı olduğu izlenimi edinilmiştir. Ayrıca,  yönlendirme değil de, eserler özelinde ki yorumu izleyenlere bırakma yöntemini benimsediği anlaşılmıştır. Bu bağlamda, tablolar karşısında; insanın ruh dünyasında ve fiziksel yapısında ki değişim ve dönüşüm süreçlerini izlemek, ruhsal durumlarını gözlemlemek suretiyle, kendinizi, derinlikli bir konumda bulmanıza olanak sağlıyor; düşündürüyor, sorgulatıyor, müthiş keyif almanıza katkı sunuyor, yardımcı oluyor.

 Resim sanatına; verdiği büyük emek yanında, yıllar boyu ürettiği yapıtları ile kültür yaşamımıza önemli ve değerli katkılar sunan, ressam Firdevs Calışkan'ı kutluyor, 18 Ekim'e kadar açık kalacak olan serginin gezilip, görülmesini öneriyorum. Ayrıca, Kültür Sanat Merkezi kanalıyla, Kocaeli'mizin ekonomisi yanında, sosyal ve kültürel yaşamına da alan açan, destek veren Vehbi Koç Vakfı yöneticileri taktir  edildi.

       

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat