Özdilek

Güncel

Fındıkzade Yurdu Tekrar İhalede

İl Özel İdaresi, Fındıkzade'deki yurt binasının satışı için 3. ihaleyi 28 Şubat'ta yapacak. İlk iki ihalede 17 milyon olarak belirlenen muhammen bedel 12 milyon liraya düşünüldü.

21 Şubat 2013 Saat: 23:15
Fındıkzade Yurdu Tekrar İhalede
Fındıkzade Yurdu Tekrar İhalede

Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan İstanbul Fındıkzade'deki 6 katlı öğrenci yurdu binasının satışı için yeniden ihaleye çıkılacak. Üçüncü ihale, 28 Şubat Perşembe günü saat 14.00'te idarenin binasında gerçekleştirecek. İlk iki ihalede binaya talipli bulamayan İl Özel İdaresi, binayı satabilmek amacıyla muhammen bedeli de düşürdü. Daha önce 17 milyon olarak açıklanan muhammen bedel, üçüncü ihalede 12 milyon liraya çekildi. 

KYÖD Başkanı Haşmet Belen, İl Özel İdare'nin adeta bir gizlilik içerisinde yeniden ihaleye çıkmasını ve muhammen bedeli aşağı çekmesine tepkili. Belen şu ifadeleri kullandı: "Kamuya ait değerlerin satılıp paraya çevrilmesi ülkemizde yerleşen ve ısrarla uygulanan bir yaklaşım haline gelmiştir. İl Özel İdaresi de bu anlayışa ve ısrara sahip olduğunu göstermektedir. Beklentimiz basit, makul ve anlaşılırdır. Öncelikle bu yurdun yapılmasını sağlayan geçmişteki kent iradesine hürmet edilmeli ve satış yolu tercih edilmemelidir. 

Fındıkzade Öğrenci Yurdu kuruluş amacına uygun şekilde işletilmelidir. Satış olacaksa bile geçmişe saygı gereği elde edilen gelir, yüksek öğrenim gençliği için kullanılmalıdır. Satış ihalesi muhammen bedelleri arasındaki çelişki kamuoyuna izah edilmemiştir. Bunun dışında ihalenin, resmi gereklilik dışında bir duyuru ve haber olmadan gerçekleştirilmek istenmesi de kabul edilemez. Kamu ihalelerinde kişiye özel bir satış izlenimi yaratılmasından kaçınmak gerekirken yaratılan izlenim tam aksidir."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat