Özdilek

Siyaset

Fındıkzade’den gelen paranın akıbeti soruldu

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının 13.birleşimi Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıyı meclis başkanı Fahim Kılıç yönetti.

20 Kasım 2013 Saat: 16:50
Fındıkzade’den gelen paranın akıbeti soruldu
Fındıkzade’den gelen paranın akıbeti soruldu

İl Özel İdaresi 2014 mali gider bütçesi tasarısının daire başkanlıkları düzeyinde toplamalar üzerinden, ayrı ayrı ve her üyenin adı tek tek okunarak karara bağlandı.  30 Afet Koordinasyon 230 bin lira, 33 İnsan Kaynakları ve İletişim 3 milyon 150 bin 301 lira, 34 Strateji Geliştirme 6 milyon 895 bin 500 lira olarak oylanarak kabul edildi.

Bütçenin onaylanmasının ardından söz alan CHP’li Ahmet Uzun, “İl Özel İdaresi’ne ait olan İstanbul’daki Fındıkzade Yurdu 13 milyona satıldı. Bu yurttan gelen parayı eğitim için harcayacaktık. Ama bütçede göremedik. Buradan gelen 13 milyon lira valiliğin yapımına mı, yoksa eğitime harcanacak. Valilik binasına bütçe ayrıldı mı?” diye sordu. Uzun’a cevap veren Kılıç, “Bu paralar eğitime gitti. Geçen yıl bütçede planladığımızdan daha çok okul yaptık” şeklinde konuştu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Burhan Eres ise, “Yeni yapılan valilik binası için bütçemizden herhangi bir katkı sağlamadık. Valiliğin yeni binası için hala bakanlığımızdan gelen paraları kullanıyoruz. Fındıkzade Yurdu’ndan gelen paranın tamamı ihale sürecinde konuşulduğu gibi eğitime harcanmıştır. Fındıkzade Yurdu’ndan gelen para sayesinde geçen bütçemizde planlanandan daha fazla okul yaptık” şeklinde görüş bildirdi.

Toplantının dilek ve temenniler kısmında söz alan CHP’li Nurhan Atalay da, “Yaklaşık üç yıldır Afet Koordinasyon Merkezi’ne bir bütçe ayırıyoruz. Ama bu kurumun daire başkanlığında yeri yok. Birçok Büyükşehir’de Afet Koordinasyon Merkezleri Büyükşehir bünyesinde çalışıyor. Burada üç yıllık bir hata var. Kocaeli’nin ne farkı var da Afet Koordinasyon Merkezi, vali talimatı ile buraya konuşlandırıldı?” diye sordu. Atalay’ın ardından söz alan CHP’li İsmet Kanık taşeron işçileri sordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat