Özdilek

Ekonomi

Fındık Problemini Ordu’da Canlı Yayında Anlattı

Bahri Odabaş, 50 yıllık fındık probleminin çözümünü, fındığın başkenti Ordu’da canlı yayında ve zirve kurumlarda, TV 52, Ordu Ziraat odası, Ak Parti, CHP, MHP il başkanları ile paylaştı

21 Ekim 2016 Saat: 23:40
Fındık Problemini Ordu’da Canlı Yayında Anlattı
Fındık Problemini Ordu’da Canlı Yayında Anlattı

MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş Ordu TV 52 de Şu görüşlere yer verdi:

 

Yıllarca Avrupalı birkaç firmaya milyarlarca dolar para kazandıran Ülkemiz, bir taraftan Milyonlarca fındık üreticisini Avrupalılara köle yaparken bir taraftan da zararını Tüm ülke vatandaşına ödetmiştir.

 

Gelinen noktada Fındığın üretiminden ihracatına kadar her yerinde bulunan ve konuya en iyi vakıf olan bir kişi ve kurum olarak 10 yıllık ARGE çalışması sonucu Avrupalıların tek bir kalemden 12 Milyar dolar ihracat yaptığı ürünün dışında 41 çeşit ayrı ürün geliştirerek milletimizin hizmetine ve girişimcilerimizin önüne koyduk.

 

Şimdi yapılacak tek şey Devletin Yerel girişimcilerimize dudağının ve elinin ucu ile çerez ikramı kadar küçük bir destek vermesine kalmıştır.

 

Geçen sene başında 20.00 TL civarına kadar yükselen fındık, Geçen yıl sonunda Tek alıcısının Avrupalı firmalar olması nedeni ile ve  oyunla 7.00 TL ye kadar düşürülmüştür.

 

Bu yıl ise 15.00 TL den açılan fiyat şimdilik 10.00 TL civarına kadar düşürülmüş, bu da yetmemiş İtalya’da zararlı ürün kabul edilerek daha da düşürülmesinin senaryoları uygulamaya konmuştur.

 

ÇÖZÜM ÇOK BASİT Devlet, Fındığı işleyip katma değerli ürün olarak iç ve dış piyasaya pazarlayan firmalara, fındığı 15 TL den satın almada kullanılmak üzere bir miktar faizsiz kredi verdiği takdirde bir gün  içinde fındık 15.00 TL ye yükselecek ve Avrupalıların oyunu bozulacak, Devlet sübvanse ettiği faizi en geç bir ay içinde bu firmaların ödeyeceği vergilerle, fazlasıyla geri alacaktır.

 

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakan, Tarım Bakanı, Bölge Milletvekillerini, Sivil toplum kuruluşlarını ve Fındık üreticilerini bu öneriyi takip etmeye ve uygulamaya davet ediyorum dedi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat