Özdilek

Siyaset

Fikret Toker: kavga etmek için gelmedim

Bekirpaşa eski Belediye Başkanı Fikret Toker, CHP il binasında bir basın toplantısı düzenledi.

15 Ağustos 2014 Saat: 16:31
Fikret Toker: kavga etmek için gelmedim
Fikret Toker: kavga etmek için gelmedim

 Toker’in düzenlediği basın toplantısına partililer de katıldı. Toker, basın toplantısında çok net ifadeler kullandı. Basın toplantısına parti içerisinde kavga yaratmak amacında olmadığını dile getirerek başlayan Fikret Toker, “Ne silah çekmeye geldim ne gemi yakmaya geldim. Ben kavga etmek için gelmedim. Ama bazı şeylerin de konuşulması gerekiyor. İl başkanımızın bir sözü beni çok rencide etti. Ben bu söze çok kırıldım. Benim il başkanım partilisini kale almalı, önemsemeli ve söylediklerini dinlemeli. Kale alınmadığımızı hissettiğimiz için bu toplantıyı düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

PARTİ KÖTÜ GİDİYOR
Partinin kötüye gittiğini söyleyen Toker, “Hiçbir seçimin ardından il bazında değerlendirme toplantıları yapmadık. CHP olarak Kocaeli’deki sonuçlarımız Sakarya ile yarışır hale geldik. Çok kötü gidiyoruz. 2011 genel seçimlerinde Kocaeli’de Türkiye genelinin altında oy aldık. Biz bunu üç sene önce il danışma düzenleyerek konuşmalıydık ama yapılmadı. Yerel seçimlerde 13-0 oldu yine hiç konuşulmadı. Benim bu söylediklerimde kişisel hesaplar yok. Sadece partimi düşünüyorum” diye konuştu.

 

HİÇ ÇALIŞMADIK
Cumhurbaşkanlığı seçimi süresinde hiçbir çalışma yapılmadığını kaydeden Toker, “Genel ve yerel seçim bir yana dursun. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu parti hiç çalışmadı. Hiç çalışmadık. Organize bir çalışma yapılmadı. Biz gereken ilgiyi bu seçimlere gösterdik mi? İki kez uyarı yaptım. Aydın Ünlü ve Yalçın Kuşkan’a uyarı yaptım. Yeterli çalışma yapılmıyor. Hep söyledim. Seçime giderken Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine kaç kişi katılmış bu konuşuluyor. Benim il başkanımın o işle ne işi var” şeklinde konuştu.

 

İSTİFA ETMELİLER
Başarısız ilçelerin ve il örgütünün istifa etmesi gerektiğini söyleyen Toker, “Yerel seçimlerin ardından 6 ilçemiz kendisini yeniledi. İl başkanlığı ve diğer 6 ilçede kendini bir gözden geçirmeli. Aynı tas aynı hamam devam etmez. Bakın genel başkanımız bile kurultay kararı aldı. Ortada bir başarısızlık var. Yerel seçimlerde de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de hiçbir başarı gösteremedik. Başarısız ilçeler de artık istifa etmelidir il başkanı da istifa etmelidir. Başkalarına kalmadan ‘Kral çıplak’ kendimiz diyelim” dedi.

 

İMZA TOPLAMAYACAĞIM
Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fikret Toker, il başkanlığı düşüncesinin olmadığını söyledi. Toker, “Ben daha öncede çok net bir şekilde dile getirdim. Benim il başkanlığı gibi bir düşüncem yok” dedi. Ayrıca CHP il örgütünün kongre kararı almadığı takdirde imza toplamayacağını da söyleyen Toker, “Ben kongre yapılması için bir imza çalışmasına girmeyeceğim. Çünkü il örgütümüzün işi bu noktaya getireceğine inanmıyorum ve gereğinin yapılacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Adınız:

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat