Özdilek

Güncel

Feyzioğlu Kocaeli’den sert çıktı: O cahillere buradan sesleniyorum

Kocaeli’de konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, harf devriminin kitleleri bilgisiz bıraktığı iddialarına sert çıkarak, “O cahillere buradan sesleniyorum: Tüm imparatorluk döneminde okuma yazma oranı yüzde 1’di”

10 Aralık 2014 Saat: 17:32
Feyzioğlu Kocaeli’den sert çıktı: O cahillere buradan sesleniyorum
Feyzioğlu Kocaeli’den sert çıktı: O cahillere buradan sesleniyorum

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, KYÖD’teki söyleşisinden önce Kocaeli Barosu’nu ziyaret etti. Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe ile basın mensuplarının karşısına çıkan Feyzioğlu, gündemdeki konuları değerlendirdi. 19. Milli Eğitim Şurası’nda tartışılan Osmanlıca’nın zorunlu olmasıyla ilgili öneriye sert çıkan Metin Feyzioğlu, “ ‘Dedelerimizin mezar taşını okuyamıyoruz” diyenlere, “Cahiller” diyerek sert çıktı.

 

KİM KİMİ CAHİL BIRAKTI
Feyzioğlu değerlendirmesinde “Peki Antalya’daki 19. şura neye döndü, ümmi eğitim şurasına döndü. Pozitif bilimler tel tel dökülürken bizim konuştuğumuz, ‘Dedelerimizi mezar tasını okuyamıyoruz’ cümlesi. ‘Bir günde cahil kaldık’ diyen cahillere de buradan sesleneyim: Okuma yazma oranı tüm imparatorluk döneminde yüzde 1’di. 1920’ye kadar da yüzde 7. Kim cahil bırakmış? Cumhuriyet sayesinde okuma yazmayı öğrenenler şimdi kalkmış cumhuriyetle hesaplaşıyor” diye konuştu.

 

TEK ADAM REJİMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerinin hukukun önüne geçtiğini ve bunu adının da ‘Tek adam rejimi” olduğunu belirten Feyzioğlu, “ ‘Bu millet en iyisine layıktır’ diyenleriz. O yüzden insan haklarını konuştuğumuz şu günlerde evlatlarımızın en ileri haklarının gasp edilmekte olduğunu görüp tepkimizi dile getiriyoruz. Türkiye, tek adam rejimine döndü. Cumhurbaşkanı’nın istediği oluyor, istemediği olmuyor” dedi.

 

ANITKABİR’DE YAPARIZ
Adli yargı törenlerinin iptal edilmesiyle ilgili de konuşan Feyzioğlu, “Adli yargı töreninin yukarıdan gelen bir emirle iptal edilmesi, bizim sorunumuz değildir. Bütün barolarımızla birlikte biz o töreni Anıtkabir’de yaparız. Kendilerini de davet ederiz. Böylece kendileri kerhen Anıtkabir’e giderken belki kendi istekleriyle gelir de güzel bir duygu yaşarlar. Barolar Birliği başkanı tüm avukatlar adına yılda iki dönem konuşur. Çok uzun dönemdir alkışlanmaya alışmış bu yöneticiler. Yılda iki kez alkış yerine öneri dinlemeye bile tahammülleri kalmamıştır” görüşlerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat