Özdilek

Ekonomi

Feniş Emekçilerine Erzak Yardımı

Türk-İş’e Bağlı Türk Metal Sendikası Gebze, Çayırova, Dilovası şube yönetimi ve Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Feniş işçilerini ziyaret etti, erzak yardımında bulundular.

14 Aralık 2013 Saat: 13:07
Feniş Emekçilerine Erzak Yardımı
Feniş Emekçilerine Erzak Yardımı

Türk Metal Sendikası ve Petrol İş Şube Başkanları Hazır Bulundu

E-5 Yan yol üzerinde kurulu bulunan ülkenin en büyük sanayi kuruluşlarından Feniş Fabrikasındaki işlerini 97 gün önce kaybeden Çelik – İş Sendikasın örgütlü işçiler hava koşullarının ağır şartlarına rağmen işyeri önündeki nöbet tutan işçileri ziyaret eden Türk Metal Sendikası İzmit, Gebze-Dilovası, Çayırova ve Gebze  Şube Başkanları ve yöneticileri, hak arayışlarını sürdüren işçilerle beraber olduklarını belirterek Türk İşe bağlı sendikalar olarak erzak yardımında bulundular.

Koç, İcra Takibi Başlattık

Tazminat hakları verilmeyen Feniş mağdurlarına verdikleri desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür eden Çelik İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, yardımlaşma ve dayanışmanın önemine vurgu yaparak, 97 Gündür devam eden mücadelenin yardımlaşma ve dayanışma ile ayakta durduğunu söyledi. Direnişin 97. gününde henüz istedikleri noktaya gelemediklerini belirten Koç, icra takibinden başka fazla bir şey yapamadıklarını kaydetti.

Hukuki Altyapı Hazır Değil

Koç; Yapılan toplantılarda işçilerin alacaklarını öncelikli değerlendirmeye alınma noktasında prensipte anlaşıldığını ancak hukuki alt yapının hazır olmadığını belirtti. Ücret garanti fonundan yararlanmak için bir takım yol ve yöntemlerin arandığının altını çizdi. Bunu için de kanun değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Türk İş Bünyesindeki Sendikalara Teşekkür

Soğuk hava şartlarından dolayı görev taksimatı yaparak 25`er kişilik gruplar halinde mücadelenin devam ettiğini ifaden Koç, Seslerini duyurmak için dayanışma gecesi düzenleneceğini belirtti.

Çelik İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç; “Türk İşli dostlarımıza, Türk İş`e bağlı işyerlerinde çalışan bütün arkadaşlara desteklerinden dolayı Fen İş adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çelik İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç`un konuşması sık sık

“Birleşe birleşe kazanacağız” slagonları ile kesildi.

Türk Metal İş Sendikasından Erzak Kolisi

Grevdeki işçilerin sorumlulukları ve aileleri olduğunu belirten Türk Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız; “İlk etapta karınca kararınca erzak paketi desteği ile direnişteki Fen İş çalışanlarının yanındayız” dedi.

Yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldız, Konfederasyon farkı gözetmeksizin, ortak değer olan ekmeğe sahip çıkmak için emekçinin yanında olduklarını belirti.

Yıldız, Sosyal Bir Yara

Mücadeleye hukuki sahada medyada ve kamuoyunda mücadeleye devam edileceğini vurgulayan Yakup Yıldız; “Bu mücadelemiz anamızın aksütü gibi helaldir” diye konuştu.

Mücadelenin sebebini sosyal bir yara olarak nitelendiren Yıldız; “Bu yara bu ülkeyi yönetenleri de ilgilendirmesi lazım. Bu noktaya sendikalarımız ne kadar hassasiyet gösteriyorsa devlet bizim on adım yüz adım önümüzde olmalı ama; Biz bunu göremiyoruz” dedi.

Siyasilerden Çözüm Desteği İstedi

Bu seçim sürecine dikkati çeken Yıldız, Siyasilere bu durumun çözümü noktasında baskı yapmalarını istedi.

Yıldız, Farklı düşünmediklerini ve çalışanların hak ettiklerini alarak, bu sürecin sonlanacağını belirtti. Bu hakları alana kadar da birlik ve beraberliğin bozulmaması temennisinde bulunan Yıldız: “Gazanız Mübarek olsun Allah Muaffak etsin” şeklinde konuştu.

**Özden DEMİRCİ/Gebze

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat