Özdilek

Siyaset

Fatma Gediksiz: AKP’nin 3 Y'si yalan olmuş

Sanayi esnafı ziyaretlerinin ardından İzmit çarşı esnafını da ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Fatma Gediksiz, son 13 yılda ülkenin en karanlık günlerini yaşadığını söyledi

21 Mart 2015 Saat: 23:14
Fatma Gediksiz: AKP’nin 3 Y'si yalan olmuş
Fatma Gediksiz: AKP’nin 3 Y'si yalan olmuş

CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Fatma Gediksiz, vatandaşla bir arada olmaya, devam ediyor. Sanayi esnaflarından sonra İzmit çarşı içindeki esnafları da ziyaret eden, onların durumunu ve beklentilerini öğrenerek fikirlerini alan Gediksiz, ziyaretler sonrası aldığı izlenimleri paylaştı. Küçük esnafın iş yapamaz hale geldiğini belirten Gediksiz, dükkanların bomboş olduğunu ve esnafların yarınlardan çok endişeli olduğunu söyledi. Asgari ücretin günümüz şartlarında en az 2 bin TL olması gerektiğinin altını çizen Gediksiz, iktidarın 3 Y’sinin de yalan olduğunu vurguladı.

ASGARİ ÜCRET 2.000 TL OLMALIDIR

Gediksiz, “Çay ocağı işleten bir hemşehrimiz asgari ücretin 2 bin liranın altında olmaması gerektiği söyledi. ‘Evine yiyecek götüremeyenler var. Psikolojimiz yokluktan bozuldu. Geleceğe dair umudumuz yok. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz ki yarınlarını düşünelim. Hükümet Suriyelilere maaş bağlıyor, bize vergi üstüne vergi yüklüyor. 50 kuruşa çay satıyorum, onu da alamayanlar var. Annem babam olmasa evde tencere kaynamayacak. Bizde olmasa onlarda, onlarda olmasa bizde, o da karın doyurmak. Et-tavuk değil yediğimiz’ diyerek ülkenin gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi" şeklinde konuştu.

SİFTAHSIZ KEPENK KAPATANLAR VAR

Bir başka esnafın dükkanını siftahsız kapattığı günler olduğunu söylediğini belirten Gediksiz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kafe tarzı yerlerin hepsi olmasa da bazıları müşteriyi yakalamışlar. Başa baş gidip, masraflarını kısmaya çalıştıklarını böylece idare ettiklerini söylüyorlar. Pek çok küçük esnafın dükkanı bomboş, endişe yüzlerinden akıyor. Zamansız indirime gireceğini söyleyenler de var. Ziyaret esnasında dükkana gelen emekli bir kadın müşteri, AKP hükümetine sitemde bulunarak ‘Bunlar seçimle geldi ama seçimle gitmez. Çünkü hile yapıyorlar. Kozmik odayı bile açtırdılar. Memleketin satılacak bir şeyi kalmadı. Artık toprak satacaklar. Hiç bir şey yapmıyorlar’ diyerek ülkenin gidişatının iyi olmadığından yakındı.”

AKP'NİN 3 Y'Sİ YALAN OLMUŞ

Ülkenin en karanlık günlerini yaşadığını kaydeden Gediksiz, “13 yıllık AKP hükümeti tarafından en karanlık günleri yaşadığımız gerçeği vatandaşlarımızı artık isyan noktasına getirmiş, her yerde bu tür feryatları duyuyorum. Gecenin en karanlık anı şafağın müjdecisidir. 8 Haziran sabahı bu şafağı CHP iktidarıyla göreceğiz. İktidar; 3 Y yani yolsuzluk - yoksulluk - yasaklara son verecekleri vaadiyle iktidara geldi. Meğer bunları yapmak için gelmişler, 3 Y yalan olmuş" dedi. Vatandaşların bu sohbetlerde kendisine içini döktüğünü söyleyen CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Fatma Gediksiz, ziyaret ettiği yerlerde ilgiyle karşılanmasının, sorunları çözeceklerine dair halkın AKP karşısında en güçlü ve güvenilir adres olmalarının etkisi olduğuna inandığını söyledi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat