Özdilek

Eğitim

Fark Yaratan Yepyeni Bir Eğitim Platformu MESLEK OKULUM

Canlı yayınlar, zengin dökümanlar, online sınavlar, ömür boyu erişim, süpervizyon ve üniversite onaylı sertifikalar ile fark yaratan içerikleriyle, eğitim endüstrisine farklı bir bakış açısı kazandıracak bir kurum MESLEK OKULUM.

11 Eylül 2021 Saat: 11:35
Fark Yaratan Yepyeni Bir Eğitim Platformu MESLEK OKULUM
Fark Yaratan Yepyeni Bir Eğitim Platformu MESLEK OKULUM

Meslek Okulum, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sertifikalı, üniversite onaylı, kişisel gelişim eğitimleri konusunda Amerikan standartlarına göre uluslararası akredite olmuş bir sertifikalandırma kuruluşu olan ICCW’den akrediteli, Ulusal Akreditasyon Merkezi NAC ve Uluslararası Akreditasyon Forumu IAF resmi üyesi olarak İzmir merkezli olarak eğitim endüstrisine hızlı bir giriş yaptı.

Dünya’da sürekli gelişen, günümüzde birçok üniversite ve kurum tarafından benimsenen online eğitim (e-learning) süreçlerini, yüz yüze süpervizyon eğitimleri ve uzmanlık eğitimleriyle birleştirerek öncelikle Türkiye’de daha sonra da dünyada eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve bu alanda öncülük etmek hedefinde olan Meslek Okulum, bireylerin eğitim ihtiyaçlarını belirleyerek, yüksek kalitede donanımlı içeriklere sahip eğitimler hazırlamayı ilke edinir vizyonu ile yola çıkmıştır. Bilginin, bilimin ve sanatın gücünden faydalanarak, yaşam boyu öğrenme modelini hedef alan Meslek Okulum, kişisel, sosyal ve mesleki gelişimi destekleyici eğitimlerle yaşamınızdaki dönüşüm için eşsiz başlangıçlar sunmak amacıyla çıkılan yolda, eşsiz başlangıçlar sunarak çalışmalarına devam etmek misyonunu amaç edinmiştir.

Canlı yayınlar, zengin dökümanlar, online sınavlar, ömür boyu erişim, süpervizyon ve M.E.B. ve üniversite onaylı sertifikalar ile fark yaratan içerikleriyle, eğitim endüstrisine farklı bir bakış açısı kazandıracak bir kurum olmuştur.

Meslek Okulum ve partner kuruluşu olan Via Akademi Eğitim Danışmanlık Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Akpınar, bize Meslek Okulum ile ilgili şunları kaydetti; “Eğitime, bilgiye ulaşmanın oldukça güç olduğu bir bölgede doğup büyüdüm. Buna rağmen -ya da belki bu sebeple- bilginin bana mutluluk verdiğini fark ettim. Öğrenmenin verdiği heyecan beni sürekli okuyan araştıran biri haline dönüştürdü. Birçok şehir, ardından ülke gezme fırsatım oldu” dedi.

Akpınar; “Online eğitimle tanışmam bana online olarak bir eğitim verip veremeyeceğimi soran kurumsal bir firmayla başladı. Bu bana önce pek çekici gelmedi. Ancak üzerine biraz düşündüm. Öğrenmek için gerçekten fiziki olarak orda olmaya gerek var mı?.. Öğrenme konusunda birkaç psikolog ve sinirbilim uzmanı arkadaşımla da görüşerek, geleneksel sınıf içi eğitimin çocuklukta sosyal ilişkilerin doğru kurulabilmesi için şart olduğunu, ancak yetişkinlikte sınıf ortamının, bireyler için gerekli olmadığı konusunda uzman görüşlerine ulaştım. Mevcut online sistem içerisinde bir eğitim proğramı düzenledim. İlk deneyimim diğer eğitim programları gibi oldu, yani açıkçası biraz monoton geçtiğini düşünüyorum” dedi.

“Bir kursiyerin/öğrencinin dikkatini, öğrenmeye olan arzusunu nasıl arttırabilirim diye yurt dışındaki dijital sınıfları ve yazılımları araştırdım. Birçoğundan eğitim alarak bu deneyimi bizzat yaşadım. Ardından da özel bir yazılım firmasıyla görüşüp bireyi bir sınıfta hissettirecek, eğitim videoları içerisinde çeşitli soru cevapların olduğu, etkileşim yaratacak birçok uygulamayı, uzun bir çalışma sonucu ekibimle beraber hayata geçirdik. Uzman eğitmenlerimiz, akademisyenlerimiz de eğitim programını, bu yazılıma göre hazırlayıp eğitim proğramı içerisinde hem sorulara hem ödevlere hem de bu ödevleri kontrol edebilecekleri bir sürece yer verdiler. Yani tıpkı sınıf içerisindeki gibi eğitmenin gösterdiği uygulamayı siz tekrar edebiliyor, bunu videolu, sesli veya yazılı olarak sisteme yükleyebiliyor bununla ilgili geribildirim alabiliyorsunuz. Ayrıca videolu eğitimler dışında belirli periyodlarla canlı yayınlar açılıyor ve eğitmenimizle öğrencileri buluşturuyor burada da sıcak iletişim sağlıyoruz. “Hedefle, öğren, uygula” sloganın tüm aşamalarının tamamlandığından emin olmak için iki tam günlükte bir yüz yüze eğitim düzenliyoruz. Bu eğitimlere süpervizyon eğitimleri deniyor. Burada daha çok öğrenci öğrendiklerini rolplay yoluyla uyguluyor, bu uygulamalara uzmanlar tarafından geri bildirimler verilerek konunun uzmanı olma yolunda öğrencileri güvenli bir şekilde mesleğine hazırlamış oluyoruz” diye ekleyen Akpınar sözlerine şöyle devam etti.

“Birçok eğitim için çeşitli şehirlerde staj imkanı da sağlıyor, kursiyerlerimizin tecrübe kazanmaları için onlara referans oluyoruz.

Dijital online öğrenme modelimiz oldukça motive edici bir şekilde tasarlandı. Bitirdiğiniz her modül ve etap için bir rozet kazanıyorsunuz. Örneğin videolu eğitimleri bitirince bronz rozet, canlı yayınlara katılırsanız gümüş, yüz yüze gelip deneyimlerseniz altın rozet kazanabiliyorsunuz. Bu rozetler web sitesinde adınızla beraber isterseniz yayınlanabiliyor ve CV data havuzunda aldığınız eğitimlerle birlikte başarılarınız görüntülenebiliyor. Böylelikle çeşitli meslek gruplarındaki işverenler buradaki kursiyerlere iş tekliflerinde bulunabiliyorlar. Aldıkları eğitimleri ve başarı puanlarını görüntüleyebiliyor; stajlarını nerede yaptıklarını öğrenebiliyorlar.

Meslek Okulum’da eğitmenlerimiz, yurt içi ve yurtdışı birçok yayın grubunda çeşitli bilimsel çalışmaları olan uzmanlardan oluşmaktadır. Kendi branşlarının en iyileri diyebiliriz. Mesela; Sanat Terapi Eğitimi eğitmenimiz Psikiyatrist, Psikoterapist Dr Hira Selma Kalkan, birçok vakayla çalışmış, alanında uzman bir Hekim. Elbette ki bu tecrübelerini kursiyerlerle paylaşması çok değerli. Yine Aile Danışmanlığı Eğitimi için Sinirbilim Uzmanı ve Psikolog Damlacan Güneyer, yurtdışında yaptığı master sayesinde beyin temelli iletişim problemlerini danışmanlık becerilerini kursiyerlerle paylaşıyor.

Farklı Gelişen bireylerle, otizm, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu gibi birçok farklı gelişen bireyle çalışan Müzik Terapisti Hakan Sezgin, 20 yıllık tecrübelerini Müzik Terapi Eğitimi’nde bizimle paylaşıyor. Alzheimer, Demans, Parkinson hastalıklarında Müzik terapi ve ankisiyete, kaygı bozukluğu, iletişim problemleri, farkındalık odaklı çalışmalar, psikoterapi uygulamalarında müziğin nasıl kullanılacağıyla ilgili yurtiçi ve yurtdışında edindiğim tüm deneyimlerimi ben de aynı zamanda bir Müzik Terapist Kadir Akpınar olarak Müzik Terapi Eğitimi Programı’nda kursiyerlerle paylaşıyorum.

Yıllarca bir çok doğum hikayesine tanıklık eden Hemşire ve Doula Elif Siper, bir doğum hikayesinde karşılaşılabilecek tüm problemleri gerçek bir bebek bekleyen çiftle çalışarak bizlere danışmanlık becerilerini paylaşıyor.

Üst düzey banka yöneticiliğinden istifa ederek Yaratıcı Drama Lider Eğitimi alıp hayallerini gerçekleştiren ve 10 yılı aşkın süredir Yaratıcı Drama Lideri olan Türkan Gümüş, geri dönüşüm konusunda yazdığı atölyelerle Türkiye’nin birçok yerinde binlerce çocuğa ve aileye farkındalık oluşturan atölyesini bizimle paylaşarak birçok Yaratıcı Drama Eğitmeni yetiştirmeyi hedefliyor.

Tabi ki Gastronomi alanını da atlamadık. Türkiye’nin tanınmış şeflerinden Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federesyonu (AGAFED) Başkanı Eğitmen Şef Ahmet Karaman, nasıl şef olunurun yanı sıra, yiyecek içecek işletmeciliğinden tutun ürünler nereden alınır, halde alışveriş nasıl yapılır, iş güvenliğini nasıl sağlanır; bir işletmenin maliyetine, personel yönetimine kadar tüm bilgi ve tecrübelerini aşkla bizimle paylaştı. Bunun yanı sıra çok özel soslar ve pişirme teknikleriyle lezzetli ve eşsiz yemekler yapmayı ve menü planlamayı Aşçılık Eğitimi içerisinde göreceğiz. Bir başka eğitmenimiz olan Diyetisyen Ömer Faruk Korkmaz, Sağlıklı Beslenme Koçluğu Eğitimi ile koçluk ilkeleri, sağlıklı beslenmenin püf noktaları ve beslenmeye ait tüm bilgileri kursiyerlere etkin bir şekilde paylaşmaktadır. 

Online eğitim sistemi artık kaçınılmaz ve yeni eğitim sisteminin büyük bir payını oluşturarak daha da büyüyecek. Biz bunun başarılı bir öncüsü olarak, daima öğrendikçe, uyguladıkça, fayda sağladıkça ve maddi koşullarını iyileştirdikçe mutluluğun katlanacağını öngörüyoruz. Yolu Meslek Okulum ile kesişecek herkesi sevgiyle karşılayacak, aldığı eğitimler hayallerini gerçekleştirmesi için elimizden geleni yapacağız.

Maalesef ülkemizde çeşitli kurumlar adeta hiçbir eğitim vermeden ya da çok yetersiz içeriklerle insanlara çeşitli alanlarda Uluslararası  Sertifikalar veriyorlar. Bazı üniversitelerin de, bu mekanizmayı kontrol etmeden bu tür akademilere akreditasyon sağladığına üzülerek tanık oluyorum. Böylesi bir yaklaşım ülkemizi liyakat konusunda ciddi bir sorunla karşı karşıya bırakacak. Bilgiyi ve bilgi ihtiyacını itibarsızlaştırmış olacaktır. Meslek Okulum bu konuda oldukça özenli davranarak etik değerleri birinci önceliğe alıyor. Ölçme değerlendirmeler uygulamalı ve teorik sınavlarla yapılıyor; eğitmenden ise referans alınarak mezun ediliyor. Böylelikle kursiyerler alana, ilgilendikleri konuda M.E.B. onaylı ve üniversite onaylı sertifikalarla yetkin bireyler olarak çıkmış oluyorlar.

Çalışma hayatı sosyal hayattan farklı değildir. İkisi de yaşamın bir parçası. Sevdiğiniz işi, mesleği, uğraşı bulduğunuzda ömrünüzün mutluluk payını genişletmiş ve sezgilerinizi ön plana alarak umutlu bir yaşam inşa etmiş olursunuz. Bazen iş hayatı içerisinde gerçekten ne iş yapmak istediğimizi soramıyor, hangi mesleğin iş kolunun bize iyi geleceğini düşünmeye fırsat bulamıyor olabiliriz. Ya da mesleğimize hangi bilginin katkı sağlayacağını bize yeni kapılar açacağını bilemiyor olabiliriz. İşte tüm bunlar için nefes alıp kendimize ne istediğimizi sormaktan ve cevabıyla yüzleşmek için cesaretlenmeliyiz. Ancak o zaman sevdiğimiz işler, uğraşlar edinebilir, bunlarla da maddi gelir elde edebiliriz. Bu noktada da Meslek Okulum'un paydaş kuruluşu Via Akademi’nin sloganını hatırlayalım; “Değişime İzin Verin!” diyerek sözlerine son verdi.

Kadir Akpınar Kimdir?

Erzurum Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ile toplamda 11 yıllık akademik müzik eğitimlerini tamamlayan Kadir Akpınar, Aura Sanat Psikoterapi Enstitüsü’nde 5 yıl süren Sanatla Terapi ve Yaratıcılık Eğitimi almıştır.

İzmir’de üstün yetenekliler okulu kurucusu olan Kadir Akpınar, sanat ve psikoloji temelli oluşturduğu yeni bir eğitim modeli ile çocukların üstün başarılarına rehberlik etmiş ailelerin bu çocuklara yaklaşımı konusunda danışmanlık yapmıştır. Bu okul içerisinde “Ebeveyn Akademisi” eğitim programı oluşturarak ebeveynlere Müzik Terapi yöntemleriyle aile içi iletişim temelli çalışmalar yapmıştır.

Müziği bir iletişim yolu olarak benimseyen Akpınar, çeşitli okullarda ve Rehberlik Araştırma Merkezlerinde öğrenci öğretmen iletişimi, akran zorbalığı, aile içi şiddet, ebeveyn-çocuk iletişimi, ergenlikte doğru yaklaşımlar, öğrenme güçlükleri konularında eğitimler ve seminerler vererek, bireye temas eden eğitmenlik ve rehberlik meslek grupları ile çalışmalar yürütmüştür.

Kurucu ortağı olduğu İzmir Eğitim Kooperatifi’nde bir yıl Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış; kooperatifin özellikle dezavantajlı bölgelere eğitimlerin ulaştırılması konusunda sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle ortak çalışmalarda bulunmuştur.

Yurt içinde ve yurt dışında birbirinden farklı yaklaşımları benimseyen müzik terapistleri ve sanat terapistleri ile çalışan Kadir Akpınar, edindiği bilgi ve deneyimleri kullanarak modüler bir Müzik Terapi Eğitim Proğramı oluşturmuş, farklı meslek gruplarındaki (Hekim, Psikolog, Psikiyatrist, Diş Hekimi, Psikiyatri Hemşiresi; Çocuk Gelişim Uzmanı; Müzisyen) bireylere müzik terapinin metodları, yöntem ve teknikleri ile ilgili eğitimler vermiştir. “Müzik ve Beyin”, “Frekanslar”, “Çocukluktan Yetişkinliğe Beyin Gelişimi ve Müzik” başlıklarında çeşitli makaleleri bulunmaktadır.

İzmir’de kurucusu olduğu Ege Değişim Okulu’nda Müzik Terapi yöntemleriyle bireysel ve grup çalışmaları yapmakta, Via Akademi Eğitim Danışmanlık Merkezi ve Meslek Okulum eğitim şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Haber: Veysel Kavrayan, İZMİR

 

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat