Özdilek

Siyaset

FAHRİ ÖRENGÜL BAŞVURUSUNU YAPTI

İzmit Belediye Başkan aday adaylığı için dosya alan Fahri Örengül, ailesi, partilileri ve belediye başkan aday adaylarının katılımıyla başvuru dosyasını ilçe başkanı Selman Yıldırım’a sundu

31 Ağustos 2013 Saat: 20:23
FAHRİ ÖRENGÜL BAŞVURUSUNU YAPTI
FAHRİ ÖRENGÜL BAŞVURUSUNU YAPTI
CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup başkan Vekili Fahri Örengül,İzmit Belediye Başkan aday adaylığına resmen başvurdu. CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım`a başvuru dosyasını teslim eden Fahri Örengül`ü başta eşi Nalan Örengül ile kızı Başak Örengül olmak üzere belediye başkan aday adayları Hikmet Erenkaya, Aysun Özcan Erenkaya, Fatma Kaplan Hürriyet, Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Keramettin Gençtürk ve çok sayıda partili yalnız bırakmadı.
 
İZMİT CHP`Yİ ÖZLEDİ
Fahri Örengül`ün adaylık açıklaması öncesinde konuşan ilçe başkanı Selman Yıldırım, İzmit`in sosyal demokrat belediye başkanı tarafından yönetilmeye hazır olduğunu ve İzmit`in CHP`yi özlediğini ifade etti.  Başkan Yıldırım, belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde tüm belediye başkan aday adaylarına başarışlar diledi ve Fahri Örengül`ü de aldığı karardan dolayı kutladı. 
 
BU PARALAR NEREYE GİDİYOR
Boynunda Kocaelispor atkısıyla kürsüye çıkan Fahri Örengül, atkıyı belediye bütçesinden büyük paralar harcayarak Kocaelispor Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`na ithafen taktığını söyledi. Belediye başkanlarını zengin bir babanın mirasyedi çocukları olarak nitelendiren Örengül, Büyükşehir Beledisi`ne bir yılda gelen 1.5 katrilyonla İzmit Belediyesi`ne bir yılda gelen 127 trilyon paranın nereye gittiğini sordu. Örengül, 2004 yılından buyana Kocaeli`ye kalıcı bir eser yapılmadığını kaydetti.
 
AKP`NİN SUYUNU ÇIKARDIK
4.5 yıllık meclis üyeliği döneminde piştiğini ve belediye başkanlığına hazır olduğunu ifade eden Örengül, “Mecliste piştim kavruldum. Acımazın bir çoğunluğa karşı 10 kişilik nitelikli azınlıklaAKP`lilerin suyunu çıkardık. Kocaeli sürekli kan kaybediyor. Hepimiz el ele vererek bu işi başaracağız. Kocaeli`yi Türkiye`de laik olduğu yere çıkarmak için yerel iktidarı CHP`ye teslim edeceğiz. Bu kenti sosyal demokrat bir yapıya kavuşturacak mihenk taşı İzmit`tir” dedi.
 
PARTİ BÜYÜKLERİNE ÇAĞRI
İsim vermeden parti büyüklerine çağrıda bulunan Örengül, artık CHP`nin yeni yüzler çıkarmasını istedi. Örengül, “;AKP`de Osman Pepe`den sonra yeni yüzler çıkardı. CHP`de artık yeni yüzler çıkarmak zorunda. Parti içi kavga istemiyoruz. Parti büyüklerime saygım sonsuzdur. Hepsinin ellerinden öperim. Parti büyüklerimiz bizlere tecrübeleriyle destek olsunlar.Birlikte İzmit`i sahibineCHP`ye kavuşturalım. İzmit`İ Şişli yapalım” açıklamalarında bulundu. Örengül daha sonra dosyasını Yıldırım`a teslim etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat