Özdilek

Güncel

Eylemciler, Polise Sırtını Döndü

KESK Şubeler Platformu üyeleri Belediye-İş hanı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis kameralarının alandan ayrılmadan basın açıklaması yapmayacaklarını söyleyen KESK'liler istekleri olmayınca polislere sırtlarını dön

2 Mart 2013 Saat: 14:43
Eylemciler, Polise Sırtını Döndü
Eylemciler, Polise Sırtını Döndü
KESK Şubeler Platformu üyeleri tutuklu bulunan KESK'lilerin serbest bırakılması için Belediye-İş hanı önünde bir araya geldi. Basın açıklamasına KESK'e bağlı sendikaların başkanları katılırken, aynı saatte aynı yerde basın açıklamaları olan MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş da açıklamaya destek verdi. Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş polis devleti olduklarını iddia etti.

ÇOK İYİ SENDİKACI OLURLAR
Başkan Karakuş "Vali bey yürüyüşler için istihbarat aldık diyor. Bugünkü yürüyüşümüz için Vali bey nasıl bir istihbarat aldı merak ediyorum. Bizim bir basın açıklamamız için neredeyse 400 çevik kuvvet polisi ve bir sürü şubenin görevlileri burada. Bu kadar kamera burada bizim kısa filmimizi çekiyor. Ben inanıyorum ki çevik kuvvet polislerinin tamamından çok iyi sendikacı olur" dedi.

ARKALARINI DÖNDÜLER
Karakuş devam ederek "Polis kameraları bu alandan ayrılmadığı sürece basın açıklamamızı yapmayacağız. O kameralar gitsin AKP'lilerin ihalelerini, Suriye sınırını yada belediyelere 5'ten sonra kimlerin girdiklerini çeksinler. Polis devleti haline geldik. Yapılan uygulama yasa dışıdır, psikolojik baskıdır" diyerek kameraları önce alkışlarla protesto ettiler. Kameraların gitmemesi üzerine arkalarını dönerek protesto ettiler.

ONURUMUZA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Basın açıklamasını okumayan Karakuş, basın mensuplarına basın açıklamasını dağıttı. Açıklamada "Amaç ve hedef bellidir. Sendikal faaliyetlerimizi suç olarak gösteren hukuktan yoksun iddianamelerle toplam 59 yönetici ve üyemizi demir parmaklar ardında tutanlar düşmeye bir kez daha basmıştır. Gerçek gün gibi ortadadır. Onurumuza sahip çıkacağız" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat