Özdilek

Turizm

EXPO, Ulusal Basını Hatay’da buluşturdu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ülkenin önde gelen televizyon kanalları ve gazetelerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

25 Mart 2022 Saat: 09:45
EXPO, Ulusal Basını Hatay’da buluşturdu
EXPO, Ulusal Basını Hatay’da buluşturdu

EXPO, Ulusal Basını Hatay’da buluşturdu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ülkenin önde gelen televizyon kanalları ve gazetelerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Açılışı 1 Nisan’da yapılacak olan EXPO 2021 öncesinde Hatay’da ve Expo alanlarında incelemelerde bulunmak amacıyla gelen basın mensupları, Savaş ile UNESCO Gastronomi Evi’nde buluştu.

Hatay’a gelen basın mensupları, Expo ile birlikte Hatay’ın tarihi, kültürü, ipekçiliği, HBB’nin kadın istihdamına verdiği önem ve Hatay’ın gastronomisi gibi birçok konuda Hatay’ın tanıtımı için özel haberler yapacaklarını belirtti.

Show TV, Anadolu Ajansı, Sözcü Gazetesi, Beyaz TV, Habertürk, Hürriyet Gazetesi,  NTV, Posta gazetesi gibi sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Savaş, Hatay’ın geçmişini, kültürünü ve Expo’yu anlattı.

‘Hatay ilklerin ve enlerin şehridir’

Basın mensuplarına Hatay’ın tarihini anlatan Savaş, “Hatay ilklerin ve enlerin şehridir. Üç semavi din Anadolu’ya ilk olarak buradan geçti ve ilk ibadet yerleri de buradadır. Hatay’da birçok mezhep var ama bugüne kadar tek bir majör sorun çıkmadı. Bu sebeple Hatay halkı olarak çok şanslıyız. Bu şehrin belediye başkanı olduğum için çok şanslıyım. Bu kadar çeşitliliğin olduğu bir şehirde belediye başkanı olmak zor olabilir ama adaletin ve sevginin olduğu yerde zor olmuyor. Eşit ve adil bir şekilde hizmet ederseniz hiçbir problem çıkmıyor” diye konuştu.

Bölge turizmi, 11 yıllık sıkıntıdan sonra expo ile rahatlayacak

Expo’nun Hatay halkının ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Savaş, “Şehrin tanınırlığı artsın esnafımız, ticaret yapan insanımız ve turizmcilerimiz 11 yıllık bölgesel bir sıkıntıdan sonra biraz rahat etsin diye bu organizasyonu yapıyoruz. Expo alanları bundan sonraki süreçte Hatay var oldukça yaşayacak. Yani oradan bir şey söküp götürmeyeceğiz. Tüm yapılar artık Hatay’ın. Expo, 6 aylık ama oradaki kazancımız yüz yıllarca sürecek. Expo, her yaştan insanın gidip zaman geçireceği ve kendi ilgi alanına göre etkinlik bulabileceği bir yer” dedi.

Savaş: EXPO için ulaşım çok önemli, çalışmalar devam ediyor

Uçak seferlerinin artırılmasıyla ilgili sorular üzerine Savaş, hava yolu şirketleriyle görüşmelerin sürdüğünü ve konuyla ilgili Ankara’dan destek beklediklerini söyledi.

Savaş, “Nisan ayı için seferler doldu. Hava yolu şirketlerinin CEO’ları ile görüştük. Ankara ve İstanbul’dan ek seferler koyacaklarını söylediler. Özellikle Expo için ulaşım çok önemli. İnsanlar pandemiden çok yoruldu gezmeye ihtiyaçları var. Burada hem tarih var hem kültür var. Gelip görmelerini isteriz’ diye ekledi.

‘Gelecek nesilleri düşünürseniz kardasınız, gelecek seçimleri düşünürseniz zarardasınız’

Basın mensuplarından gelen doktorluğun belediye başkanlığına etkisinin nasıl olduğu ile ilgili soruya Savaş şu sözlerle yanıt verdi:

“Çok etkisi var. İnsanları daha iyi tanıyor ve daha iyi empati kurabiliyorsunuz. Şehir de yaşayan bir organizmadır. Vücut gibi düşünün. Şehri iyi tanıdığınız zaman bu renkleri de tanımlayabilip onların beklentilerini, ruh halini iyi çözümlediğiniz zaman çaresini de bulabiliyorsunuz. Mesela ben son güne kadar altyapıyı yaparım çünkü gelecek için yapıyorum. Kimse üzülecek mi kızacak mı yarın öfkeyle oy vermez mi diye düşünmüyorum. Çünkü ben onlar için yapıyorum. Gelecek nesilleri düşünürseniz kardasınız, gelecek seçimleri düşünürseniz zarardasınız. Bütün mesele budur.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat