Özdilek

Güncel

Eskihisar savaşı büyüyor!

İDO ve Negmar arasındaki taşımacılık rekabetinin acısını Eskihisar çekiyor.

31 Ekim 2012 Saat: 12:12
Eskihisar savaşı büyüyor!
Eskihisar savaşı büyüyor!

Eskihisar'da deniz taşımacılığı yapmak isteyen Negmar firması bir türlü vazgeçmiyor. Firma Gebze Belediyesi ile taşımacılığa ret kararı veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne direniyor. İDO, Negmar’ı kabul etmiyor, olan arada kalan Eskihisar’a oluyor

 

Negmar firmasının Eskihisar - Topçular arasında  araç  taşımacılığı yapacağını açıklamasının ardından başlayan tartışma savaşa dönüştü. İDO ve Negmar arasında kılıçlar çekilirken iki firma ardı ardına açıklamalar yaptı. Tartışmalar hakkında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Negmar firmasının Eskihisar'da taşımacılık yapamayacağını söyleyerek firmaya ret kararı vermişti. Arap ortaklı Negmar ve İskoç ortaklı İDO’nun mahkemelere de taşınan rekabetinin nasıl biteceği merak ediliyor.

 

UKOME GÜNDEME ALMADI

 

Karaosmanoğlu'nun bu açıklamasına rağmen Negmar firması, UKOME'ye başvuruda bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde yapılan UKOME toplantısında konu gündeme alınmayınca firma Eskihisar'da seferlere başlayamadı. Konunun bir ay sonra yapılacak UKOME toplantısında gündem maddeleri arasında yer alacağı öğrenilirken, Negmar firması adeta kılıçları çekti. Firma kendinden emin bir şekilde 'seferlerin yapılacağını' düşünüyor.

 

NEGMAR ISRARCI

 

Ret kararına rağmen geçtiğimiz gün açıklama yapan Negmar yetkilisi Bülent Şafak  yaptığı açıklama da “Açmayı planladığımız Eskihisar – Topçular hattı için aldığımız 3 gemi Türkiye’ye gelmiş durumda. İnşallah en kısa sürede müşterilerimizin hizmetine girecekler. Hizmet ve kalite farkımızın ortaya çıkacağına inanıyorum. “ şeklinde konuştu. Marmara Denizi’nin büyük bir potansiyel taşıdığına ve bu potansiyeli kullanmak için yeni hatların oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Bülent Şafak, başka oyuncuları da beklediklerini kaydetti. Diğer taraftan rekabetin kavgaya dönüştüğü Eskihisar - Topçular arasında yılda 4 milyon araç taşınıyor. Hattın yıllık geliri ise 200 milyon lira seviyesinde.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat