Güncel

Eskişehir'de gençler meclis kürsüsünde

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü öğrencileri, yerel yönetimler hakkında fikir edinmek ve deneyim kazanmak amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda “Meclis Simülasyonu” gerçekle...

27 Mart 2026 Saat: 16:05
Eskişehir'de gençler meclis kürsüsünde
Eskişehir'de gençler meclis kürsüsünde

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü öğrencileri, yerel yönetimler hakkında fikir edinmek ve deneyim kazanmak amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda “Meclis Simülasyonu” gerçekleştirdi.

ESKİŞEHİR (İGFA) - Simülasyon gereği belediye başkanı, divan kâtibi ve meclis üyesi olan öğrenciler ilk kez yerel yönetim deneyimi kazanırken, kendilerine bu fırsatı veren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür ettiler.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü öğrencileri, yerel yönetim süreçlerini yakından tanımak ve uygulamalı deneyim kazanmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Gençler, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenledikleri “Meclis Simülasyonu” ile gerçek bir belediye meclisi atmosferi yaşadı.

Simülasyon gereği belediye başkanı, divan kâtibi ve meclis üyesi olan üniversite öğrencileri meclisi deneyimledi. Eskişehir için hayal ettikleri projeleri, fikirleri ve önerileri meclis simülasyonunda görüşen öğrenciler, zaman zaman renkli anlara da sahne oldular.

Meclis sıralarında şeffaf, katılımcı ve demokratik yönetim anlayışını tecrübe eden gençlerin heyecanı yüzlerinden okundu.

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız