Özdilek

Sağlık

Eski çöp alanları İZAYDAŞ Denetiminde

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

      İZAYDAŞ eski çöplük alanında gaz bacaları açarak gaz ölçümleri yapıyor

  İZAYDAŞ, 1997 yılında evsel ve endüstriyel ile tehlikeli atık depolama alanlarının işletmeye alınmasıyla kapatılan vahşi depolama alanını da kontrol altında tutuyor. 80 dönümlük eski çöplük alanında açılan gaz bacaları ile metan gazı patlama riskinin olmadığı tespit edildi.

 

1997 YILINA KADAR KULLANILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ,1997yılına kadar vahşi depolama alanı olarak kullanılan 80 dönümlük araziyi düzenli olarak yapılan çalışmalarla kontrol altında tutuyor. Daha önce çit ile çevrilerek koruma altına alınan depolama alanın da belli aralıklarla metan gazı ölçümleri de yapılmaktaydı.

 

PATLAMA RİSKİ KALDIRILDI

İZAYDAŞ’ın bitişiğinde bulunan vahşi depolama alanına bu kez her biri 22 – 16 - 19,5 metre derinliklerde, 50m aralıklarla 3 adet gaz bacası açıldı. Sondaj metodu ile açılan bacalardan belli periyorlarla gaz ölçümleri yapıldı. Ölçüm sonuçlarında vahşi depolama sahası içerisinde açılan bacalarda yeterli miktarda gaza rastlanmadığı anlaşıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Vahşi Depolama sahası patlama riski teşkil etmediği belirlendi.

 

GAZ BACALARI AÇILDI

Solaklar evsel katı atık düzenli depolama alnında elektrik üretim amaçlı açılan 50 gaz bacasına da bağlantısı kurulacak olan eski çöplük alanında önümüzdeki dönemlerde peyzaj çalışmaları yapılacak. Bu alanda mevcut gaz bacalarının takibi için, Solaklar Düzenli Depolama Tesisinde gerçekleştirilen “Çöp Gazından Elektrik Üretim Tesisinde” konulacak manifoldlara bağlantıları yapılacak ve izlenmesine devam edileceğibildirildi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat